Zmajići blizu plasmana u drugi krug: Sa igračem manje remizirali protiv Islanda

Radiosarajevo.ba
Zmajići blizu plasmana u drugi krug: Sa igračem manje remizirali protiv Islanda
Foto: NSBiH / Detalj sa susreta
Odigrano je drugo kolo kvalifikacionog turnira kojem je domaćin naša zemlja, a nakon ubjedljive pobjede protiv Gibraltara rezultatom 8:0, danas su naši momci odigrali neriješeno sa Islandom.

Nakon uspavljujućeg prvog poluvremena, imali smo minimalnu prednost, ali sa igračem manje. Igrao se 42. minut kada je izravan crveni karton dobio Pisar u bh. redovima, čime nam je otežan posao.

No, samo dvije minute kasnije Zmajići su poveli golom Faruka Durakovića i rezultatom 1:0 otišlo se na odmor.

/p>

U nastavku ofanziva Islanđana koji su htjeli doći do poravnanja sa igračem više. To su i uspjeli golom kojeg je postigao Isak Johanesson sa bijele tačke u 68. minuti.

Ostalo je 1:1 tako da je BiH došla do četvrtog boda, koliko ima i Ukrajina koja je zbog bolje gol-razlike na prvom mjestu. Ukrajinci su rezultatom 11:0 slavili protiv Gibraltara koji je ostao bez bodova.

BiH: Ćetković, Bobarić, Drina, Pisar, Dedić, Radmilović, Duraković, Beća, Gasal, Jović i Mujkanović.

Island: Helgason, Stefansson, Porkelsson, Stefinsson, Hjalmarsson, Valgeirsson, Johannsson, Gudlaugsson, Ellertsson, Baldursson i Kjartannsson.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije