Zmajice ponovo deklasirane od Švedske, u dva susreta primile 10 pogodaka

0
Radiosarajevo.ba
Zmajice ponovo deklasirane od Švedske, u dva susreta primile 10 pogodaka
Foto: N/FSBiH / Švedska - BiH

Ženska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine očekivano je poražena i u uzvratnom susretu baraža za plasman u UEFA Ligu nacija A od selekcije Švedske, koja je na svom terenu u Stockholmu slavila s 5:0 (3:0) te s ukupnih 10:0 izborila ostanak u Ligi nacija A.

Bio je ovo ukupno četvrti poraz bh. tima u isto toliko duela s Šveđankama, koje su i u petak, u prvom meču baraža, slavile u Zenici s identičnih 5:0 (2:0).

Strijelci za Šveđanke večeras su bile Matilda Vinberg u 26., Anna Anvegard u 45. te Kafaji Rosa u prvoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena pa se na odmor otišlo pri vodstvu domaćina od 3:0.

Nesreća u Sarajevu: Na ovoj dionici stvorene velike gužve

Nesreća u Sarajevu: Na ovoj dionici stvorene velike gužve

Strijelac četvrtog gola bila je Filippa Angeldal u 82. minuti, a konačnih 5:0 postavila je Pauline Hammarlund u 90. minuti.

BiH će, tako, i u narednom ciklusu Lige nacija igrati u Ligi B, koju je u prvom izdanju okončala na drugom mjestu - iza Češke Republike, a ispred Slovenije i Bjelorusije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije