Preokret na Grbavici: Belgija golom Batshuayja izjednačila na Grbavici

Radiosarajevo.ba
Preokret na Grbavici: Belgija golom Batshuayja izjednačila na Grbavici
U drugom poluvremenu kvalifikacione utakmice grupe H koja se igra na stadionu Grbavica između Bosne i Hercegovine i Belgije, prvi pogodak je postigao Batshuayi za rezultat 2:2.

Batshuayi je pogodio u 59. minuti susreta.

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine nakon prvog poluvremena je otišla na odmor s rezultatom 2:1 protiv Belgije.

Već na početku samog meča, koji se igrao po veoma teškom, natopljenom terenu stadiona Grbavica, Belgijanci dolaze do prednosti. Igrao se 4. minut kada je nakon dobre akcije belgijskog napada Meunier snažnim šutom savladao Begovića i doveo svoj tim u vodstvo.

U nastavku meča Belgija je igrala nešto defanzivnije čekajući svoje prilike iz kontranapada, a BiH je uspjela kreirati nekoliko poluprilika za postizanje gola. Napadi selekcije BiH isplatili su se u 30. minuti kada je izjednačenje našem timu donio raspoloženi Haris Medunjanin.

Samo deset minuta kasnije BiH dolazi do vodstva. Nakon greške Vertonghena, Edin Višća izlazi sam pred golmana Courtoisa i postiže drugi gol za domaću selekciju.

U nastavku meča igralo se otvoreno, a ekipe su se smjenjivale u napadima. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije