Zmajevi vjeruju u pobjedu

Radiosarajevo.ba
Zmajevi vjeruju u pobjedu

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine uspješno je sletila na aerodrom u Talinu.

Vrijeme u glavnom gradu Estonije je kišno i vjetrovito, dok je temperatura zraka 7 stepeni celzijusa.

Izabranici Ćire Blaževića će u subotu u 18,00 sati odigrati kvalifikacionu, a vjerovatno i presudnu utakmicu za osiguravanje baraža za odlazak na Svjetsko nogometno prvenstvo u Južnoj Africi iduće godine.

Selektor blažević odredio je 11 Zmajeva koji će istrčati na travnjak u Talinu.

Vezano: Ćiro objavio sastav za Estoniju

Sigurnu poziciju prije objavljivanja spiska, zbog iskustva, imao je jedino Kenan Hasagić, koji će stajati na golu u susretu protvi Estonije.

""Ne znam da li će se osjetiti, ali osjećam se sposobnim da branim. Poželio sam se stajanja među stativama", rekao je za Oslobođenje Hasagić i dodao: "Svaka utakmica je teška na svoj način, a pogotovo ova sada. Osjećamo veliki pritisak i imamo imperativ pobjede. Nekad ranije odlučujuće utakmice smo znali izgubiti, ali sada smo potpuno drugačiji tim i to smo već dokazali u susretima protiv Belgije."

Hasagić smatra kako naša selekcija ne smije potcijeniti Estonce, uprkos činjenici da su u Zenici deklasirani sa 7:0.

"Tada su nam se mnoge stvari poklopile i ne smijemo živjeti u ubjeđenju da ćemo ponoviti sličnu utakmicu. Sada će biti mnogo teže, ali vjerujem da možemo slaviti i obezbijediti baraž", kazao nam je Kenan Hasagić, golman nogometne reprezentacije BiH.

Sličnog mišljenja je i igrač grčkog AEK-a Sanel Jahić.

"Znamo se dobro i taktički se uigravamo za težak meč koji nas očekuje. Bilo koja ekipa nakon 7:0 želi osvetu. Sigurno je da će Estonci ući željni da nam pomrse račun i povrate čast. Međutim, vjerujem kako smo mnogo bolja ekipa. Sa stopostotnim pristupom i zalagnjem ne bismo trebali imati problema", rekao je Jahić za Dnevni Avaz.

"Mislim da smo se vratili i vjerujem kako ćemo u Estoniji osvojiti tri boda. Ne bi bilo dobro da kiksamo i onda se budemo morali vaditi protiv Španije. Neka u Zenici to bude revijalna utakmica, u kojoj će navijači uživati", rekao je Admir Vladavić i dodao: "Neka Rusi pobijede u subotu jer bih volio Nijemce u baražu."

Muratović: Pobjeda otvara vrata baraža

"Samo nam je još Estonija ostala. Pobjeda u Talinu znači otvaranje vrata baraža. Međutim, moramo biti svjesni da pobjedu neće biti lako ostvariti. Estonce smo u Zenici demolirali sa 7:0, što znači da će naši sutrašnji domaćini biti maksimalno motivisani. Ipak, kvaliteta je na našoj strani i ukoliko odigramo sa 100% svojih mogućnosti, ne vidim način na koji bi mogli biti poraženi", rekao je Muratović za sportsport.ba.

Pjanić: Žao mi je što neću igrati

"Igram u dobroj formi ove sezone i mislim da bi mogao dati svoj doprinos reprezentaciji u Estoniji, ali šta je tu je. Biće još utakmica. Najvažnije je u ovom trenutku da mi pobijedimo Estonce u subotu, a ko bude igrao je zaista manje važno. Pobjeda u Talinu dala bi nam krila u baražu, a osim toga bilo bi neozbiljno u slučaju da ne pobijedimo očekivati da se vadimo na super-jakoj Španiji", rekao je veznjak Lyona za sportsport.ba i naglasio kako mu je žao što se ne nalazi među prvih 11.

Misimović: Možemo pobijediti svaku ekipu na svijetu

"Uvjeren sam da možemo obaviti posao. Bit ćemo sigurno drugi na tabeli, vjerujem da ćemo već nakon Tallinna osigurati tu poziciju", rekao je Zvjezdan Misimović i dodao: "Na domaćem terenu smo favoriti protiv svakoga, preciznije, možemo pobijediti apsolutno svaku ekipu na svijetu. Makar, moram reći da nam još nešto nedostaje da dođemo na višu razinu, onu najjačih svjetskih timova."

Ćiro: Strašno ih se plašim

"Strašno ih se plašim. Imao sam loše iskustvo protiv njih, a zar nije dovoljno to što ih Turci nisu mogli pobijediti u Tallinu. To nam je upozorenje za sve", rekao je selektor za Oslobođenje i dodao: "Igračima ide na čast što ovu utakmicu doživljavaju kao da igraju protiv Španije, a ne Estonije. Samo sa takvim pristupom možemo pobijediti, jer igrači dokazuju da imaju veliku svijest. Jako sam ponosan na njih", kazao je Miroslav Ćiro Blažević, koji je uvjeren da igrači neće potcijeniti Estonce, s obzirom na to da su svjesni koliko im donosi meč u Tallinu.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije