Zmajevi u Beču: Šehić vjeruje u uspjeh, poznato igra li Alaba

Radiosarajevo.ba
Zmajevi u Beču: Šehić vjeruje u uspjeh, poznato igra li Alaba
Foto: Radiosarajevo.ba / Današnje izdanje lista "Osterreich" u kojem je najavljeno da Alaba igra

Nogometna A reprezentacija Bosne i Hercegovine će sutra (20:45 sati) u Beču odigrati svoj četvrti meč u UEFA Ligi nacija, a protivnik je Austrija.

Izabranici Roberta Prosinečkog meč dočekuju u dobrom raspoloženju sa liderske pozicije na tabeli i imaju veliku šansu da protiv Austrije osiguraju prvo mjesto u grupi.

Golman Ibrahim Šehić želi nastavak uspješnog niza bh. tima:

„Odbrana je odlično uigrana, dobro stojimo na terenu, razumijemo se i to je u dosadašnjim utakmicama dobro izgledalo. Nadam se da će tako biti i sutra, da ćemo sačuvati našu mrežu i postići neki pogodak kako bismo slavili sa našim navijačima koji će doći u velikom broju da nas podrže“, kazao je Šehić. 

On veoma cijeni sutrašnjeg protivnika:

„Austrija ima sjajne igrače, ali mislim da je najopasniji Marko Arnautović. U odličnoj je formi i kao ekipa se dosta oslanjaju na njega. Moraćemo na njega posebno obratiti pažnju i dobro ga čuvati. Ipak, najbitnije je da mi budemo fokusirani na terenu i rezultat neće izostati“, dodao je naš čuvar mreže. 

Susret u Beču zanimljiv je i kladioničarima, pa kladionica Mozzart na pobjedu Bosne i Hercegovine nudi kvotu od 3.80, kvota na neriješen rezultat je 3.35, dok na pobjedu Austrije kvota iznosi 2.05.

Kompletnu ponudu na ovaj meč možete pogledati na OVOM linku.

S druge strane, pojedini mediji u Bosni i Hercegovini provukli su vijest da postoji mogućnost da David Alaba neće igrati u duelu protiv Zmajeva.

Iskusni novinar koji dugo godina radi u Beču Jure Burić, za Radiosarajevo.ba poslao je iz Austrije izdanje lista "Osterreich" u kojem je najavljena  sutrašnja utakmica u Beču.

"Alaba sigurno igra. Selektor Franco Foda ga je najavio kao povratnika u tim i očekuje se da on nastupi", dodao je novinar Burić, koji je godinama izvještavao za mnoge listove u regionu iz Austrije. 

Niko Kovač i Jure Burić su veliki prijatelji - undefined

Foto: Radiosarajevo.ba: Niko Kovač i Jure Burić su veliki prijatelji

Povratnik u ekipu je i kapiten Julian Baumgartlinger, koji se vratio u tim nakon povrede.

"Lijepo je biti s ekipom. Sutra počinje 50 posto takmičenja. BiH je u boljoj poziciji od nas, ali mi želimo da damo maksimum i pobijedimo kako bismo zadržali šanse da idemo dalje. Spremni smo i želimo pobjedu", rekao je Baumgartlinger.

Foda je u šali kazao da se nada pobjedi Austrije i da očekuje da i u Beču Marko Arnautović i Edin Džeko nakon susreta odu na večeru, kakav je bio slučaj u Sarajevu nakon pobjede BiH nad Austrijom od 1:0 na zeničkom Bilinom polju.

"Imamo problema s realizacijom, ali ovo je prilika da nas krene, jer želimo biti prvi u grupi", dodao je Foda. 

Jure Burić će biti specijalni izvještač portala Radiosarajevo.ba iz Beča

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije