'Zmajevi' spremni za Armeniju

Radiosarajevo.ba
'Zmajevi' spremni za Armeniju

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će sa početkom u 17,00 sati u Jerevanu odigrati kvalifikacioni meč sa reprezentacijom Armenije, koju izabranici Miroslava Ćire Blaževića moraju pobjediti kako bi nastavili borbu za drugu poziciju u grupi koja vodi u baraž za Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi iduće godine.

"Najteže je pobijediti u utakmicama za koje se misle da su dobijene. Armenija je opak protivnik, hoće prvu pobjedu. Sreća je da nemamo problema sa povredama igrača", prokomenarisao je Ćiro današnji susret.

Poznato je od ranije da selektor Blažević u ovom susretu neće moći računati na Misimovića koji pauzira zbog kartona, a na njegovo mjesto trebao je zaigrati Miralem Pjanić. Selektor se ipak dvoumi oko te pozicije, te za tu poziciju konkuriše i Muratović.

"Ne smijem izostaviti Muratovića. On je rutiner kakav nam treba u ovakvim utakmicama. U kadru ostaje Ibričić, jer on ima naviku vraćanja i pomaganja odbrani. Pjanić to nema. Nije me uvjerio da je to-to", rekao je Ćiro za Dnevni avaz.

Ipak malo je teško povjerovati da će Blažević u Je­re­vanu izvesti jedanaest igrača bez klasičnog kreatora igre. Selektor se oslanja na bekove Salihovića i Vladavića koji će po probijati po strani.

Ćiro je odlučio i to da će Supić započeti utakmicu na golu, dok će Asmir Begović, golman Portsmoutha, svoj debi u reprezentaciji imati na klupi.

"Velika mi je čast i zadovoljstvo sto ću opet nastupiti za svoju reprezentaciju i zemlju i srećan sam što je selektor odlučio da meni da šansu. Daću sve od sebe da mu to vratim na najbolji način dobrim odbranama", rekao je Nemanja Supić iz Jerevana za Sportin.ba

"Svjesni smo prilike koja nam se ukazala da ostvarimo plasman na SP. To svi želimo postići i moramo ići na pobjedu protiv Armenije. Nakon toga bismo se u miru pripremali i čekali susret sa Turskom. Biće teška utakmica, bez obzira što Armenija nije posebno kvalitetna reprezentacija. BiH je favorit i za nas je današnja utakmica biti ili ne biti. Ako uđemo u nju ozbiljno, neće biti problema da uspješno odradimo posao", smatra novi igrač AEK-a Sanel Jahić, koji bi trebao u Jerevanu istrčati od prve minute.

"Došli smo po tri boda i sa njima se moramo vratiti u Sarajevo", rekao je veznjak CSKA Moskve Elvir Rahimić i dodao: "Ako budemo pravi, problema ne bi trebalo biti. Maksimalan pristup i borbenost donose pobjedu. Ne smijemo se opustiti, misliti da će biti lako, jer neće. Morat ćemo dobro zapeti."

"Svi smo spremni za ono što trebamo uraditi, a to je pobjeda o kojoj svi razmišljamo i priželjkujemo je. Pokušaćemo osvojiti svih šest bodova iz mečeva sa Armenijom i Turskom, a vidjećemo koliko ćemo imati uspjeha u tome", rekao je Miralem Pjanić.

Admir Vladavić od kojeg Ćiro očekuje mnogo, vjeruje da BiH ima šanse i za prvo mjesto u grupi.

"Osvajanjem četiri boda iz dvije utakmice sa Armenijom i Turskom mirno bismo dočekali završnicu kvalifikacija. Perfektno bi bilo da ostvarimo maksimalan učinak, ali pobjeda i remi u naredna dva meča bila bi super. Sve je moguće, ništa se još ne zna. Španija jeste u prednosti u odnosu na nas, ali nam i dolazi u goste u posljednjem kolu. Realno, prije toga trebali bismo savladati Estoniju jer smo bolji od nje", rekao je igrač Red Bull Salzburga.

Bajramović nije spreman

Veznjak Eintrachta iz Frankfurta Zlatan Bajramović ipak neće biti spreman za ovaj susret, ali je sa ekipom doputovao u Armeniju.

"Nažalost, Bajramović nije spreman za nastup. To je moj veliki hendikep. On je igrač kakav je potreban svakoj ekipi. Njegova kvaliteta je vrhunska. Zato mi je žao što ga neću moći koristiti kao džokera, kao što je bilo u Belgiji", rekao je Blažević za Avaz.

Grupa 5:
Špa­ni­ja 6 6 0 0 13:2 18
BiH 6 4 0 2 18:7 12
Tur­ska 6 2 2 2 6:5 8
Bel­gi­ja 6 2 1 3 10:11 7
Es­to­ni­ja 6 1 2 3 5:15 5
Ar­me­ni­ja 6 0 1 5 3:15 1

Vezano:
Pjanić: Miske će nam faliti
Spahić: Ne treba stvarati presiju igračima
Spahić: Sve zavisi od nas
'Zmajevi' savladali Famos (VIDEO)
BiH pala dva mjesta

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije