Zmajevi slavili u slaboj utakmici protiv sjajnog Luksemburga (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Zmajevi slavili u slaboj utakmici protiv sjajnog Luksemburga (VIDEO)

Ponekad je najvažnije zabiti gol i pobijediti, bodovi se pišu, igra uglavnom briše. Ali, kada igrate protiv nominalno višestruko slabijeg protivnika, ipak se očekuje nešto više, ponekad lijepa akcija, proigravanje, potez, minijatura. Ništa od toga večeras nismo vidjeli, pobjedili smo ''na silu'', rezultat ćemo pamtiti, igru još sutra zaboraviti.

Bh. reprezentacija savladala je večeras Luksemburg u prijateljskoj utakmici, rezultat je bio 0:3 u slaboj, negledljivoj utakmici za zaborav. Ništa nije bilo dobro u igri našeg najboljeg tima, protivnik je većim dijelom meča bio ravnopravan pa će selektor večeras s razlogom loše spavati.

Domaćin je dobro otvorio utakmicu, u prvom dijelu igre imao veći broj kvalitetnih prilika dok su naši, utisak je, jedva čekali da u igru uđu Edin Džeko i Miralem Pjanić pa svojim potezima riješe meč što se na kraju i dogodilo. Svježi Pjanić podijelio je dvije lopte za dva gola i to je otprilike sve vrijedno spomena u ovoj utakmici uz golčinu Pjanića u završnici. 

Ponavljati kao papagaj da smo klasa više, mnogo bolji, mnogo kvalitetniji i spremniji, više ne može prodati ni ovakvu reprezentaciju koja je, ne tako davno, protivnike poput večerašnjeg, ubacivala u mašinu i ''rješavala'' dok se ne bi ni snašao. Neka su druga vremena stigla, kvalifikacije su na pragu, a ostaje nam jedino da iskreno vjerujemo da će biti bolje.

Neka bude već naredne sedmice kada će na teren istrčati protiv Švicarske. Neka Zmajevi pokažu taj kvalitet koji, navodno, posjeduju. Neka zaigraju, neka odigraju poneku lijepu akciju i obraduju narod koji njihove utakmice prati s toliko pažnje i ljubavi...

I da, treba reći da su golove postigli Chanot (autogol), Milan Đurić i Miralem Pjanić - iz slobodnjaka. 

Golovi u Luksemburgu (VIDEO)

Luksemburg: Moris, Chanot, Delgado (od 53. minute Schnell), Philipps (od 84. minute Payal), Gerson, Martins (od 59. minute Deville), Bensi (od 59. minute Da Mota), Malget, Mutsch, Jans i Joachim (od 84. minute Turpel).

BiH: Begović (od 46. minute Šehić), Vranješ (od 46. minute Sušić), Šunjić, Aničić, Zukanović, Prcić (od 76. minute Grahovac), Bešić (od 67. minute Pjanić), Višća (od 60. minute Duljević), Ibišević (od 46. minute Džeko), Đurić i Vrančić.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije