Zmajevi saznali protivnika u eventualnom play-offu za EURO 2020

Radiosarajevo.ba
Zmajevi saznali protivnika u eventualnom play-offu za EURO 2020
Foto: EPA / Miralem Pjanić

Završena je grupna faza UEFA Lige nacija. Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine zauzela je prvo mjesto u Grupi 3 Divizije B i na taj način izborila plasman u Diviziju Ligu A i osigurala završni turnir za plasman na Euro 2020. godine.

S obzirom na to da je BiH najbolje plasirana ekipa u Diviziji B sa 10 osvojenih bodova, Zmajevi su saznali protivnika u eventualnom play-offu za Euro. To će biti - Švedska

Šveđani su zauzeli posljednje, četvrto mjesto (sedam bodova) u mini-tabeli pobjednika grupa u Diviziji B, gdje su se našli iza Ukrajine (9 bodova) i Danske (8 bodova). Samim tim u drugom polufinalnom duelu sastat će se Ukrajina – Danska.

Prema pravilima UEFA Lige nacija, selekcija s najvećim brojem bodova u Diviziji B u polufinalu dočekuje selekciju sa najmanjim brojem bodova.

Naravno, postoji mogućnost da se izabranici Roberta Prosinečkog kroz kvalifikacije plasiraju na EP (ukoliko budu među dvije prvoplasiranse selekcije u grupi), kao i Švedska i u tom slučaju ne bismo igrali play-off.

Polufinalni mečevi i finale igraju se u martu 2020. godine, a pobjednik završnog turnira u Ligi B će izboriti plasman na Europsko prvenstvo.

BiH bi trebala biti i domaćin završnog turnira. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije