Zmajevi sa prezimenima na dresovima

Radiosarajevo.ba
Zmajevi sa prezimenima na dresovima

Dan nakon što je naša selekcija na Bilinom polju odigrala utakmicu bez pogodaka protiv selekcije Portugala,top temabh. javnosti su i dalje Zmajevi,sinoćnja igra, prognozeza revanš susret koji se igra u utorak i slično. Ni mi se nismo makli daleko od ove teme, ali u nešto drugačijem svjetlu.

Naime, prvi put nakon 8. septembra 2007. godine i gostujuće kvalifikacione utakmice za Euro 2008 protiv Mađarske, a drugi put uopšte u istoriji reprezentacije BiH, naši Zmajevi imali su iznad brojeva na leđima svojih dresova ispisana i svoja prezimena, prenijele su kolege sa oficijelne web stranice reprezentacije BiH.

UEFA naime dozvoljava da reprezentacije tokom kvalifikacija igraju sa dresovima bez prezimena, zbog velikog broja igrača koji se smijene u jednoj ekipi tokom kvalifikacija, ali rijetke su selekcije koje se vode ovim 'olakšicama'. 

Primjera radi, reprezentacije koje, kao i naša, nose dresove italijanske marke Legea za svaki susret dobiju namjensku garnituru dresova, na kojoj osim prezimena igrača na leđima iznad broja, ispod grba njihovog fudbalskog saveza na prsima dresa ima izvezene zastave reprezentacija koje igraju i datum same utakmice.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije