Zmajevi protiv Luksemburga idu na pobjedu

Radiosarajevo.ba
Zmajevi protiv Luksemburga idu na pobjedu

Nogometna reprezentacija BiH večeras će u Zenici odigrati pretposljednju utakmicu kvalifikacija (u grupi) za Euro 2012. Protivnici su, svima je znano, selekcija Luksemburga.

Pobjedom u večerašnjem susretu Zmajevi bi obezbjedili drugo mjesto u grupi, odnosno baraž za odlazak na prvenstvo koje će se igrati u Polsjskoj i Ukrajini.

Kako je i sam selektor naše selekcije Safet Sušić izjavio na jučer održanoj pres konferenciji: "Pobjeda je jedina opcija. Pokušat ćemo sve završiti što ranije kako bismo utkamicu mogli mirno privesti kraju", dodao je Pape.

Utakmica između BiH i Luksemburga igra se večeras od 20 sati na Bilinom Polju i s obzirom na ogromno interesovanje za ovaj meč, podrška navijača svakako neće izostati.

A za sve one koji svoju kartu nisu uspjeli obezbijediti ili jednostavno žele pobjedu, u koju svi želimo vjerovati, proslaviti u nešto mirnijoj atmosferi, utakmicu će moći pratiti u direktnom TV prijenos na BHT1.

Potsjetimo još i to da u posljednjoj kvalifikacijskoj utakmici naši momci gostuju u Parizu na Stade de France u kojoj bi, u slučaju pobjede nad Luksemburgom, sa reprezentativcima Francuske igrali za prvu poziciju u grupi.

Nakon jučerašnjih nemilih događaja koji su se desili pred početak prijateljske utakmice između Željezničara i Hajduka (koja je zbog njih i otkaza), svakako je važna i informacija da je Ministarstvo unutrašnjih poslova ZDK poduzelo je sve potrebne mjere kako bi obezbijedili večerašnju utakmicu.

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova je formirala Štab za koordiniranje i usmjeravanje aktivnosti, a prema planu mjera i radnji na obezbjeđenju utakmice policija će preduzeti sve potrebne mjere, kako bi se meč održalo u bezbjednim uslovima i kako bi bilo spriječeno bilo kakvo ugrožavanje lične i imovinske sigurnosti građana i gostiju.


 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije