Zmajevi poraženi u Dublinu

Radiosarajevo.ba
Zmajevi poraženi u Dublinu

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u prijateljskom susretu u Dublinu od Irske sa 1:0.

Izabranici Safeta Sušića bili su dominantniji u prvih 45 minuta, ali su domaći ipak imali ozbiljnije prilike.

U prvih desetak minuta, Ibišević se tri puta našao u prilici, ali nije uspio uputiti udarac ka golu Westwooda.

Pokušao je i Misimović iz daljine, ali je njegov udarac otišao pored gola. U osamnaestoj minuti Džeko se našao u prilici, ali je oklijevao, te je njegov udarac izblokiran.

Domaći su prvi put ozbiljnije zaprijetili u 25. minuti  preko McCleana, ali je njegov udarac otišao pored Begovićeve desne stative. Nedugo zatim pokušao je i Kean, ali bez opasnosti po naš gol.

Najbolja prilika u prvih 45. minuta bio je udarac Duffa u 33. minuti, ali je lopta otišla pored lijeve stative Begovića.

Do kraja prvog dijela treba izdvojiti pokušaj Pjanića, ali Westwood se nije da iznenaditi.

Sušić je priliku u nastavku dao Damiru Vrančiću i Miroslavu Stevanoviću.

Domaći su mnogo bolje počeli drugo poluvrijeme. Doyle je u 47. minuti glavom spustio za McGeadyja, a ovaj snažno šutira sa desetak metara i pogađa desnu stativu Begovićevog gola.

Sa druge strane naši igrači imali su prvu ozbiljniju priliku kada je Pjanić pokušao iz slovodnog udarca, a Westwood uspio izbaciti loptu u korner.

Nakon sat vremena igre, Keane je promješao našu odbranu, ali je Pandža na kraju dobro reagovao i izbio loptu. Treba izdvojiti i pokušaj Vrančića iz mrtvog ugla, ali je lopta otišla u aut.

Priliku je dobio i  Stojan Vranješ.

Petnaest minuta do kraja utakmice velika prilika za Irce i mnogo sreće za izabranike Safeta Sušića. Glavom je pokušao Walters, ali je uspio samo zatresti prečku Begovićevog gola.

Pritisak domaćih isplatio se u 78. minuti kada je sa desne strane ubacio McGeady, a Long neometan pogodio za slavlje Iraca.

Već u narednom napadu Irci su imali stopostotnu priliku. Walters je izašao sam ispred Begovića koji brani njegov udarac.

U posljednjih devet minuta priliku je dobio Mehmed Alispahić.

Upravo je Alispahić se u 89. minuti Alispahić izborio za priliku izašao ispred Westwooda, ali je njegov udarac otišao pored gola.

Prelijepa akcija Iraca u 90. minuti, a Begović je krajnim naporom sačuvao svoju mrežu, te je na kraju ostalo 1:0.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije