Zmajevi otputovali na najvažniju utakmicu kvalifikacija

Radiosarajevo.ba
Zmajevi otputovali na najvažniju utakmicu kvalifikacija
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine jutros je sa sarajevskog aerodroma otputovala u Atinu, gdje će u okviru četvrtog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine odmjeriti snage s Grčkom.

Izabranici Mehmeda Baždarevića u nedjelju će u Pireju u 20 sati i 45 minuta odmjeriti snage s reprezentacijom Grčke, koja nakon tri odigrana kola ima stopostotan učinak.

S Grcima smo igrali sedam puta, a upisali smo samo jednu pobjedu. Grčka je slavila četiri puta, dok su dvije utakmice završene rezultatom 0:0.

"Da je važna izuzetno je važna, ponavljam po ko zna koji put. Imamo ambicije, momci su dobro radili. Svi znamo da neće biti lako. Imaju psihološku prednost, igraju kući. Pokazat ćemo da smo došli s ambicijama i da želimo dobar rezultat. Uspjeli smo sanirati nekoliko povreda, vidjet ćemo sa Sejom da li će biti spreman. Nadam se da će biti u konkurenciji", rekao je Baždarević.

U kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo Grčka je slavila u prva tri kola. Bili su bolji od Gibraltara (1:4), Kipra (2:0) i Estonije (2:0). Naš najbolji tim slavio je protiv Estonije (5:0) i Kipra (2:0), a poražen je od Belgije (4:0).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije