Zmajevi odletjeli za Portugal, Papac spreman

Radiosarajevo.ba
Zmajevi odletjeli za Portugal, Papac spreman

Nogometni reprezentativci Bosne i Hercegovine otputovali su danas iz Sarajeva za Lisabon, gdje će igrati uzvratnu utakmicu baraža za plasman na Evropsko prvenstvo 2012., protiv Portugala.
 
Utakmica u Zenici, u petak, završena je djelimično povoljnim rezultatom od 0:0, s kojim BiH ide u goste Portugalu, gdje i neriješeni rezultati, tipa 1:1, ili 2:2, vode našu reprezentaciju na Euro u Ukrajini i Poljskoj.
 
Dobre su vijesti da se u tim vraćaju suspendirani Saša Papac, za kojeg se govorkalo da bi mogao zbog prehlade izostati, i Boris Pandža, koji će donijeti još čvrstine i iskustva u odbranu, koja je, istina, i u Zenici bila odlična. 
 
Uoči odlaska na put igrači bh. reprezentacije izrazili su optimizam. Uvjereni su da na Luž stadionu, uz podršku bh. navijača koje očekuju u velikom broju, mogu iznenaditi favorizirane Portugalce i osvetiti im se za eliminaciju u baražu za SP u Južnoafričkoj Republici, prenosi Fena.
 
Dolazak bh. reprezentativaca u Portugal očekuje se oko 19 sati, a posljednji trening uoči meča imat će u ponedjeljak u 18 sati.
 
Susret Portugal - BiH na rasporedu je u utorak na stadionu Luž u 21 sat po lokalnom vremenu (22 sata po srednjoevropskom vremenu).
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije