Zmajevi na stadionu iz filma Escape to Victory

Radiosarajevo.ba
Zmajevi na stadionu iz filma Escape to Victory


Izabranici Safeta Sušića posljednji trening pred susret u Parizu imat će na Stade Olympique Yves-du-Manoir, poznatijem kao Stade Olympique de Colombes.

Iako je naša reprezentacija imala pravo trenirati na stadionu Stade de France na kojem će se igrati susret, selektor Safet Sušić odlučio je da trening našeg državnog tima bude na stadionu Stade Olympique de Colombes. Ovaj stadion je znatno bliži hotelu, a Pape namjerava odraditi trening nešto ranije, u 18,00 sati, dok bi na najvećem francuskom stadionu mogao izvesti igrače tek u 19,30 sati, piše SCsport.com.

Olympique de Colombes je jedan od najstarijih stadiona u Francuskoj, a zanimljivo je da su na njemu snimani kadrovi za film Escape to Victory (Bijeg u pobjedu).

Riječ je o filmu iz 1981. godine u kojem su glavne uloge imali Sylvester Stallone i Michael Caine, te nogometne zvijezde Pelé, Osvaldo Ardiles, Bobby Moore.



Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije