Zmajevi izgubili i teoretske šanse kroz kvalifikacije: Finska slavi plasman na EURO

Radiosarajevo.ba
Zmajevi izgubili i teoretske šanse kroz kvalifikacije: Finska slavi plasman na EURO
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Bilino polje: Bosna i Hercegovina - Finska

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine izgubila je i teoretske šanse za plasman na Evropsko prvenstvo, jer je Finska na domaćem terenu kolo prije kraja kvalifikacionog ciklusa pobijedila Lihtenštajn na svom terenu sa 3:0 i tako ostvarila historijski plasman na EP.

U prvom poluvremenu Finska je imala apsolutnu kontrolu. Imali su loptu u svom posjetu znatno više i konstantno su prijetili. Tuominen je u 21. minuti pogodio za vodstvo domaćih i to je bio jedini gol u prvom dijelu utakmice. U nastavku Finci su bez problema došli do ubjedljivije pobjede.

Prvo je u 64. minuti dosuđen penal koji je realizovao Pukki. Napadač Norwicha pogodio je i u 75. minuti za sigurnih 3:0, a to je bio i konačan rezultat utakmice. I u drugom poluvremenu lopta je uglavnom bila kod Finaca, koji su uputili veliki broj udaraca, tako da je pobjeda mogla biti i ubjedljivija.

Zmajevi večeras igraju protiv Italije na Bilinom polju sa početkom u 20:45, a ovaj susret nema nikakav rezultatski značaj za naš tim u ovom kvalifikacijama, piše Scsport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije