Zlatan Ibrahimović u svom stilu: Evropsko prvenstvo u Francuskoj nezamislivo je bez mene

Radiosarajevo.ba
Zlatan Ibrahimović u svom stilu: Evropsko prvenstvo u Francuskoj nezamislivo je bez mene

Fudbaler selekcije Švedske Zlatan Ibrahimović izjavio je da bi predstojeće Evropsko prvenstvo u Francuskoj bilo "nezamislivo" bez njega, javlja Anadolu Agency (AA).

"Ne želim propustiti Evropsko prvenstvo. Stvarno mi je nezamislivo da bi se taj turnir mogao održati bez mene", rekao je Ibrahimović.

Reprezentacija Švedske je kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2016. završila na trećem mjestu u Grupi G, iza Austrije i Rusije, pa će se za plasman na Euro pokušati izboriti kroz baraž, gdje igra i selekcija Bosne i Hercegovine.

Švedski napadač bh. korijena smatra kako će se Švedska kroz baraž sigurno plasirati na Evropsko prvenstvo.

"Nismo se plasirali direktno, ali to ćemo uraditi na drugi način. Ko god da nam bude protivnik u baražu bit će teško, jer u takvim utakmicama svaka ekipa daje 200 posto od sebe. To je utakmica na sve ili ništa. Ali, siguran sam da ćemo se kvalificirati", rekao je popularni Ibra.

Žrijeb za baraž za plasman na Evropsko prvenstvo održat će se u nedjelju, a protivnik Švedske će biti Danska, Norveška, Republika Irska ili Slovenija.

Pratite forum portala Radiosarajevo.ba - registrirajte se, komentirajte, predlažite teme!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije