Zlatan Ibrahimović otkrio zašto je napustio Manchester United

Radiosarajevo.ba
Zlatan Ibrahimović otkrio zašto je napustio Manchester United
Zlatan Ibrahimović je u intervjuu za BBC sport govorio o bivšim klubovima, kolegama, o povredi koljena koja mu je umalo okončala karijeru, te zašto je napustio Manchester United.

Osvajač Svjetskog kupa Paul Pogba može biti iznad zvijezda, na nivou Cristiana Ronalda i Lionela Messia, kazao je Zlatan Ibrahimović u intervjuu za BBC sport. Pogba je, podsjetimo, pogodio u finalnoj utakmici Svjetskog prvenstva. 

"Mislim da se radi o igraču koji može biti iznad zvijezda. Još uvijek nije na tom nivou, ali ima još puno da da, može se razvijati, još uvijek je mlad", kazao je Ibrahimović.

Ibrahimović smatra da je Pogba osvojio puno više od ljudi koji ga osuđuju.

Popularni Šveđanin je odigrao u 46 utakmica i dao 28 golova u prvoj sezoni igranja za United, ali se povrijedio u aprilu 2017.

"Kada god obučem kopačke, uživam u tom momentu, jer nakon ove povrede mislio sam da nema puno nade da ću ponovo igrati", rekao je Ibrahimović.

Manchester ga je pustio u junu 2017. godine, prije nego je potpisao novi ugovor u augustu, a vratio se u decembru te godine.

"Situacija je bila takva da mi nije bilo do novog ugovora i zarađivanja novca. Situacija je bila obrnuta rekao sam im da ne trebam platu, da je mogu zadržati", ističe on.

Nakon što je postigao jedan gol u sedam utakmica, dobio je mogućnost da se pridruži LA Galaxy-u. Priznaje da nije bio spreman da se vrati tako rano u United, jer mentalno je bio spreman ali koljeno nije.

"Kada sam bio spreman, rekao sam sebi - nisam tu. Imali su Zlatana prije, a ja nisam bio spreman da budem taj Zlatan. Trener me je birao u dosta igara, ali sam govorio treneru da nisam spreman, jer ga ne želim razočarati", istaknuo je Ibrahimović.

Wayne Rooney se u junu pridružio se DC United-u u Americi, a Ibrahimović smatra da je Rooney igrač kojem će ovaj transfer dobro doći.

"Igru će vidjeti na potpuno drugačiji način. Još uvijek ima puno da pokaže, američka liga je odlična za njega, baš kao i za mene. Rooney mora ostati Rooney, mora nastaviti sa onim šta je radio, uklopit će se odlično i uživat će u igri", kazao je Ibrahimović.

Ibrahimović je jedan od onih igrača koji uzdrmaju javnost sa izjavama i ponšanjem, tako je i bilo kada je sam najavio svoj prelazak u MLS ligu, tako što je zakupio cijelu stranicu u Los Angeles Times, pisalo je "Dragi Los Angeles, nema na čemu".

Opisao je svoj prvi gol za La Galaxy rekao je da je odmah znao kada je ošutao loptu da ulazi, jer jednostavno to je bio takav šut.

"Ponovo sam se osjećao živo, poslije dugo vremena. Bio sam povrijeđen, ali sam radio ono što volim, na svoj način, tačno onako kako se ponašam cijele svoje karijere. Ne mogu da opišem taj momenat, svih osam mjeseca vrijedilo je tih 20 minuta igre", rekao je Ibrahimović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije