Zlatan bi mogao preći u Bolognu: Njegova supruga ipak želi drugu destinaciju

Anadolija
Zlatan bi mogao preći u Bolognu: Njegova supruga ipak želi drugu destinaciju
Foto: EPA-EFE / Zlatan Ibrahimović: Pozdrav Španija. Pogodite što? Vraćam se u Španiju

Još uvijek nije poznato u kojem klubu će švedski napadač bh. korijena Zlatan Ibrahimović nastaviti karijeru, ali italijanski mediji pišu da bi to mogao biti Milan.

Kako piše “Gazzetta dello Sport”, Zlatan bi možda izabrao Bolognu, ali njegova supruga je više zainteresovana za Milan, za koji je Ibra igrao između 2010. i 2012. godine, nakon čega je prešao u Paris Saint-Germain.

Očekuje se da Ibrahimović već narednog mjeseca donese konačnu odluku o tome u koji klub prelazi.

Ranije se pisalo da je najbliži prelasku u Bolognu, najviše zbog Ibrahimovićevog prijateljstva sa trenerom Sinišom Mihajlovićem, koji vodi taj italijanski klub.

Za Ibrahimovića su osim Bologne interes iskazali još Milan i Napoli.

Ibrahimoviću je nedavno istekao ugovor sa LA Galaxyjem, a odmah su krenule medijske špekulacije oko toga koji je klub njegova naredna destinacija.

Blistavu profesionalnu karijeru počeo u Malmeu FF, a zatim je igrao za Ajax, Juventus, Inter, Barcelonu, Milan, Paris Saint-Germain, Manchester United i LA Galaxy. Za reprezentaciju Švedske, od koje se oprostio 2016. godine, upisao je 116 nastupa i postigao 62 gola.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije