Zidane: Messi i Ronaldo su uredu, ali Ribery...

Radiosarajevo.ba
Zidane: Messi i Ronaldo su uredu, ali Ribery...

Bivši francuski nogometni reprezentativac Zinedine Zidane (37), danas savjetnik predsjednika Real Madrida Florentina Pereza, izjavio je kako smatra da je Franck Ribery najbolji igrač današnjice.

"Postoji puno dobrih nogometaša na svijetu, poput Cristiana Ronalda ili Messija, ali za mene je najbolji Ribery. Ne govorim to jer je Francuz, već zato što je jako dobar", rekao je Zidane za ESPN.

Ribery (26) je na meti Reala od početka prijalaznog roka, ali zasad je njegov klub Bayern Munchen nepopustljiv u svojim zahtjevima da za njega naplati 80 miliona eura obeštećenja.

Zidane je također objasnio da, bez obzira koga Real još kupi do kraja prijelaznog roka, ekipa Real Madrida se ne bi smjela ponovo nazivati "galacticosima".

"Predsjednik Reala želi najbolje igrače u svojoj ekipi, ali ne bi ih smio nazivati “galacticosima”. Sjećam se kada su nas zvali tako, ekipa u kojoj smo igrali Beckham, Figo, Ronaldo i ja, rezultati su bili jako negativni. Ljudi bi samo trebali reći da tamo igraju najbolji igrači i to je to", objasnio je bivši najbolji nogometaš svijeta.

FENA/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije