Remijem u Podgorici Željezničar izborio drugo pretkolo Europa lige

E. H.
Remijem u Podgorici Željezničar izborio drugo pretkolo Europa lige
U sjajnoj formi nogometaši Željezničara završili su prvo pretkolo UEFA Europa lige, nadigravši nogometaše Zete u dvomeču.

Nakon pobjede od 1:0 na Grbavici, članovi Plavog tima otputovali su u Podgoricu sa velikim nadama i željama, koje su opravdali na terenu, jer su s 2:2 i ukupnim rezultatom od 3:2 uspjeli stići do drugog pretkola.

Sam početak utakmice u Podgorici nije mnogo obećavao, a dobrom igrom na sredini terena nogometaši Željezničara su nagovještavali miran ishod ove utakmice. S nekoliko solidnih akcija prijetili su odbrani Zete, ali poprilično neuspješno.

Nakon pola sata igre stigla su prava uzbuđenja na terenu, a pokrenuo ih je Kulkuličić, nogometaš domaćeg tima. Naime, on je iskoristio grešku odbrane gostiju, da bi zatresao mrežu Plavih i tim pogotkom u 30. minuti donio veliko slavlje navijačima Zete.

Ipak, slavlje nije potrajalo dugo, te je samo dvije minute kasnije uzvratio i Željezničar. Iz slobodnog udarca, prekrasnim i veoma važnim golom na gostujućem terenu, Zakarić je donio izjednačenje svom klubu ali i veliku nadu u prolazak u drugo pretkolo. 

To će donijeti mnogo nervoze u redove nogometaša Zete, koji su izrevoltirani izazvali nekoliko incidenata na terenu, ali na svu sreću bez posljedica po goste.

Nošeni atmosferom iz prvog dijela, nogometaši Željezničara sjajno su otvorili i nastavak utakmice. Već na samom startu nekoliko puta su zaprijetili golu domaćih, na što su uzvratili i nogometaši Zete. Više od 15 minuta gledali smo poprilično izjednačenu igru obje ekipe, a onda je uslijedio jedan kontranapad koji je presudio u ovoj utakmici.

Od kratkog očaja u prvom dijelu, do potpunog sjaja u drugom, Plave je ovog puta vodio sjajni Lendrić, koji je bh. predstavnika doveo u prednost i pola sata prije kraja utakmice na prag drugog pretkola.

Do kraja utakmice, trener domaćih Vlaisavljević pokušao je nekoliko puta da stigne barem do počasnog pogotka, te je dobrom izmjenom u 77. minuti i uspio u toj nakani. Nakon greške Stanića, precizan je bio Krstović, za rezultat 2:2 koji ipak nije ugrozio Željezničar u pohodu na drugo pretkolo.

Posljednjim zviždukom glavnog sudije ovog susreta Martinsa počelo je veliko slavlje navijača i nogometaša Željezničara, koji iza sebe imaju fantastičnu, gotovo historijsku sezonu. Sa dvije pobjede sjajno su otvorili kvalifikacioni ciklus za Europa ligu, a u drugom pretkolu čekat će ih ekipa AIK-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije