Ženska "U-17" reprezentacija BiH u finišu susreta poražena od Danske

Radiosarajevo.ba
Ženska "U-17" reprezentacija BiH u finišu susreta poražena od Danske
Ženska kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je danas u Doboj Kaknju od Danske sa 1:2, u susretu prvog kola grupe 2 elitnog kruga kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Minela Gačanica je u 3' imala prvu priliku na utakmici, šutirala je sa ivice kaznenog prostora pored gola. Već u narednom napadu Dankinje su uzvratile, ali je Ajla Fačić na golu bh tima bila prisebna nakon pokušaja glavom Malaike Hashmi.

Pokušala je i Marija Damjanović u 6' iskosa sa desne strane, ali je lopta pogodila vanjski dio mreže.

Odličnu priliku Danska je imala u 18'. Nakon jednog prekida sama na desnoj strani je ostala Hashmi, ponovo šutirala glavom, a Fačić je još jednom bila na visini zadatka.

Bh tim je kaznio taj promašaj već u sljedećem napadu kada je Ana Bakalar sa distance pogodila donji desni ugao gola Danske za 1:0.

Mogla je BiH udvostručiti prednost u 28'. Gačanica je odlično proigrala Maju Hrelju, ali je golmanica Danske na vrijeme istrčala ispred svog gola i spriječila bh napadačicu da šutira.

Drugo poluvrijeme je počelo prilikom gostujućeg tima. Fačić je odbranila šut Cecilie Johansen, a na odbijenu loptu natščala Snerle koja nije bila precizna.

Danska je u 44' izjednačila rezultat kada se u kaznenom prostoru bh tima najbolje snašla Maria Herdel i poslala loptu iza leđa Ajle Fačić.

U nastavku susreta obje ekipe su stvorile nekoliko prilika, ali se rezultat nije mijenjao sve do 78'. Johansen je glavom loptu poslala šesnaesterac bh selekcije gdje je Dajan Heshemi odlično reagovala i pogodila mrežu za 1:2.

U drugom susretu grupe Nosrveška je ubjedljivo pobijedila Vels sa 8:1.

Bosna i Hercegovina-Danska 1:2 (1:0)

Stadion: FK Mladost, Doboj Kakanj.

Sudija: Ewa Augustyn (Poljska).

Sudije asistenti: Katarzyna Waslak (Poljska), Kristina Yanushkevich (Kazahstan).

4. sudija: Elvira Nurmustafina (Kazahstan).

Golovi: 1:0 Bakalar (19'), 1:1 Herdel (44'), 1:2 Heshemi (78')

Žuti kartoni: Habibović, Gavrić (BiH).

Bosna i Hercegovina: Ajla Fačić, Frančeska Šimić, Andrea Gavrić, Aldina Hamzić, Edenina Husić, Ana Bakalar, Edina Habibović (80+2. Mateja Mikić), Vina Crnoja, Minela Gačanica, Maja Hrelja (66. Ajla Okanović), Marija Damjanović (74. Nikolina Milović). Selektor: Ilija Lucić.

Danska: Katrine Kleven, Olivia Drost (41. Dajan Heshemi), Emma Faerge, Caroline Pleidrup, Kamilla Karlsen, Maria Herdel (72. Josefine Hasbo), Cecilie Johansen, Emma Snerle, Line Gron, Malaika Hashmi (75. Janni Thomsen), Laura Gron. Selektor: Lene Terp.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije