'Željo volim te - Stole iz Bora'

Radiosarajevo.ba
'Željo volim te - Stole iz Bora'


Danas je u Plavom salonu stadiona Grbavica održana press konferencija povodom sutrašnjeg duela između sarajevskog Željeznicara i Kozare iz Gradiške. Ovaj meč je poseban, zato što će Želji biti uručen trofej prvaka  Premijer lige Bosne i Hercegovine. Na presici je trener Željezničara Amar Osim novinarima predstavio već osvojeni trofej Kup BiH. 

Kao specijalni gost sutrašnje utakmice, novinarima je predstavljen legendarni navijač ovog kluba - Stole Aranđelović iz Bora u Srbiji.

On će se u nedjelju, prvi put poslije rata, pojaviti na tribinama stadiona Grbavica. Naime, Stole bodri Želju već decenijama, a prije rata je, kao i mnoge Sarajlije, bio redovan 'stanovnik' južne tribine. Poznat je među starijim navijačima po transparentu - "Željo volim te - Stole iz Bora".


Stole ljubi peharosvajača Kupa BiH (Foto: Samir Cacan/Radiosarajevo.ba)

Poslije rata bio je dugo odvojen od svoje ljubavi, ali će sutra, zajedno sa hiljadama navijača, proslaviti duplu krunu koju je FK Željeznicar osvojio ove godine. Novinarima je Stole izjavio da je sa sobom ponio transparent po kojem je poznat.

"Ovdje sam nakon 21.godine. Posljednji put sam bio tu protiv Crvene zvezde kada smo slavili 3:0. Zapamtite, za Želju se ne navija Željo se voli", rekao je navijač Stole iz Bora.

Iz štaba Želje poručuju svim građanima, ne samo navijačima, da im se pridruže u nedjleju popodne na Grbavici i prisustvuju velikoj proslavi.

Ljubaznošću čitatelja RadioSarajeva u prilici smo da vam pokažemo i fotografiju Stoleta nastalu naMundijalu u Italiji 1990. Stole se nalazi desno na slici, ispod svog transparenta 'Jugo, volim te'

Foto: Privatni album Nermina Nanića

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije