Željo na Bilinom polju, Sarajevo dočekuje Travnik

Radiosarajevo.ba
Željo na Bilinom polju, Sarajevo dočekuje Travnik

Zbog pravoslavnog praznika Vaskrsa u subotu se igraju svi susreti 23. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Najinteresantnije će biti u Bilinom polju gdje gostuje Željezničar koji u gostima nije slavio skoro dvije godine. Plavi sa Grbavice u Zenucu su otputovali oslabljeni jer u timu zbog kartona neće biti Redžepija, Šimića i Kerle, a povrijeđeni su Memišević i Mirsad Bešlija.

"Putujemo bez itekako bitnih igrača i opet moramo improvizovati. Nisam se odlučio za sastav, ali imam nekoliko opcija. U kombinaciji su i Hrkać i Zeba, Bučan se i definitivno vratio u formu, tu je i Muharemović i vidjećemo. Sigurno je da ćemo pokušati ponoviti agresivnu igru, ali nećemo srljati. Idemo na bod ili sva tri, kaže trener Željezničara Demir Hotić za Oslobođenje.

"Teško će biti protiv Čelika, koji ima jako dobre igrače, ali daćemo sve od sebe", tvrdi trener Željezničara koji će u Zenici imati veliku podršku navijača, koji su najavili dolazak u velikom broju na tribine Bilinog polja.

Trener Čelika upitni su nastupi Hadžića i Šabića, ali se Marin Bloudek nada da će njih dvojca biti spremni za ovaj susret.

"Pobjeda protiv Želje se nameće kao imperativ. Moramo izdržati pritisak i odigrati dobro na zadovoljstvo naših navijača. Bodovi ostaju na Bilinom polju, izjavio trener Zeničana.

Utakmica između Čelika i Željezničara igra počinje u 20,10 sati, uz direktan TV prijenos.

Sarajevo će na svom stadionu dočekati Travnika. Trener Bordo tima Mehmed Janjoš neće moći računati na Mohora koji je operisan, Emira Janjoša, Dudu i Nikitovića. Upitan je nastup i Muminovića. U tim se vratio Ihtijarević.

"Očekuje nas izuzetno teška utakmica, s obzirom da će Travničani pokušati sve kako bi sa bodom još više povećali izglede za očuvanje premijerligaškog života. Mi smo ušli u seriju dobrih rezultat i vjerujem da ćemo uz pomoć vjernih navijača ubilježiti još jedan trijumf", rekao je Mehmed Janjoš za Oslobođenje.

Travniku bi i bod sa Koševa bio zlata vrijedan u borbi za opstanak.

Od interesantnijih utakmica treba izdvojiti gostovanje Slobode u Banja Luci, Veleža Trebinju, te Zvijezde na Pecari.

U subotu se sastaju još Slavija - Posušje, Zrinjski - Laktaši, Orašje - Modriča.

oslobođenje/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije