Željo danas igra veliki derbi u Mostaru: Prepoznajete li ekipu iz 1970. godine

Radiosarajevo.ba
Željo danas igra veliki derbi u Mostaru: Prepoznajete li ekipu iz 1970. godine
Danas se igraju susreti 21. kola fudbalske Premijer lige Bosne i Hercegovine. Veliki derbi u Mostaru igraju dvije vodeće ekipe na tabeli Zrinjski i Željezničar, a nakon ovog susreta bit će jasnije koji tim će s prve pozicije krenuti u Ligu za prvaka.

U ostalim utakmicama pretposljednjeg 21. kola sastaju se Krupa – Sarajevo, Zrinjski – Željezničar, Čelik – Mladost, Radnik – Široki Brijeg, Gošk – Vitez, Sloboda – Borac. Svi susreti počinju u 14.30 sati.

Uoči velikog derbija, na Facebook stranici Željezničara objavljena je slika s jednog davnog gostovanja Plavih u gradu na Neretvi. Desilo se to prije 48 godina, kada je Željo stigao u goste Veležu, na starom stadionu Rođenih.

Prepoznajte li ekipu Želje iz 1970. godine? Na slici su (s desna na lijevo): Josip Katalinski, Nusret Kadrić, Edin Sprečo, Dragan Kojović, Džemal Šerbo, Avdija Deraković, Josip Bukal, Boško Janković. Duško Bajić, Slobodan Janjuš, trener Milan Ribar, rezervni golman Lazarević, Brane Jelušić, Blagoje Bratić. Enver Hadžiabdić, Fahrija Hrvat, Velija Bećirspahić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije