Željo bolji od Slavije, Sarajevu bod na Pecari

Radiosarajevo.ba
Željo bolji od Slavije, Sarajevu bod na Pecari

Foto: radiosarajevo.ba

Stopostotan učinak domaćih timova 22. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, "pokvarila" je ekipa Sarajeva koja je odnijela bod sa Pecare.

Željezničar se namučio protiv drugoplasirane Slavije, ali na kraju slavio sa 1:0. Prvo poluvrijeme proteklo je u dominaciji domaćeg tima. Najbolje prilike za Plave propustili su Bučan i Bekrić.

U jednom od prvih napada u drugom dijelu Željezničar dolazi u vodstvo. Šimić je ubacio a Kerla najviši u skoku i šalje loptu iza leđa golmana Lučića.
Do kraja utakmice gosti su imali inicijativu, a domaći preko Rovčanina imali idealnu šansu za povečanje vodstva, ali napadač Plavih nije najbolje reagovao.

Treba napomenuti da su domaći posljednjih 25 minuta igrali sa igračem manje jer je Šimić zasluženo zaradio drugi žuti karton, dok je rukama zaustavljao protivničkog igrača.

Aktualni prvak države Modriča Maksima savladala je lidera na tabeli ekipu Zrinjskog sa 2:0. Domaće je u vodstvo u 33. minuti doveo igrač Zrinjskog Tole koji je pogodio vlastitu mrežu. Konačnih 2:0 postavio je Kujundžić nakon sat vremena igre.

Zvijezda je sa visokih 4:0 ispratila davljenika Posušje. Već u petoj minuti Hamzić dovodi domaće u vodstvo. U 24. minuti Smajlović povisuje na 2:0 što je bio i rezultat prvog pluvremena. U nastavku susreta još dva gola u mrežu hercegovačkog kluba. Prvo je u trećoj minuti nastavka Ćorić pogodio iz penala da bi u 51. minuti Huseinbašić pogodio za konačnih 4:0.

Velež je sa 2:0 ispratio Orašje. Čolić je nakon sat vremena igre doveo Rođene u vodstvo, da bi samo četiri minuta kasnije Škaljić povisio na 2:0, što će se na kraju isopostaviti da je bio konačan rezultat.

Laktaši su sa 3:0 ispratili Čelik. Zeničani su prvi pogodak primili u 21. minuti, a strijelac je bio Novaković. Na 2:0 povisio je Vuković u 47. da bi konačan rezultat postavio Mujić iz jedanaesterca u 63. minuti.

Sloboda je sa 1:0 savladala Leotar. Jedini pogodak na Tušnju postigao je Jahić u trećem minutu drugog poluvremena. Istim reuzltatom Travnik je savladao Borac, a strijelac je bio
Hodžić u 50. minuti.

U posljednjem susretu
22. kola Široki brijeg i Sarajevo igrali su 1:1. Najveće pojačanje tima sa Koševa Alen Škoro u 20. minuti iz jedanaesterca doveo je Bordo tim u vodstvo. Široki je poravnao u posljednjoj minuti prvog dijela, a strijelac je bio Wagner koji na asistenciju Šilića, glavom šalje loptu u mrežu Sarajlija.

U drugom djelu su oba tima imala su po nekoliko dobrih prilika, ali se do kraja mreže nisu tresle.


rezultati:

Željezničar - Slavija 1:0
Modriča - Zrinjski 2:0
Zvijezda - Posušje 4:0
Laktaši - Čelik 3:0
Velež - Orašje 2:0
Travnik - Borac 1:0
Sloboda - Leotar 1:0
Široki - Sarajevo 1:1

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije