Plavi teškom mukom do pobjede protiv Viteza na Grbavici

Radiosarajevo.ba
Plavi teškom mukom do pobjede protiv Viteza na Grbavici
Fudbalski klub Željezničar dočekao je u subotu na stadionu Grbavica u trećem kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine Nogometni klub Vitez.

Prvi pokušaj imao je Zajko Zeba, šutirao je sa 20 metara, ali samo pored gola Viteza. Tri minute kasnije pokušao je Nikolić, ali se mreža gostiju nije zatresla.

Vitez je zaprijetio u 31. minuti susreta. Pokušao je Mamić, ali je Kjosevski bio siguran. Izuzetno loše prvo poluvrijeme gledali smo na Grbavici. Plavi nisu niti jednom ozbiljnije zaprijetili golu Tirića, a na odmor su ispraćeni zvižducima.

Nakon sedam minuta igre u nastavku pokušao je Graovac, ali je šutirao neprecizno. U 61. minuti pokušaj Zakarića, ali nema promjene. Dvije minute kasnije Plavi su poveli. Ćosić je pogodio vlasitu mrežu.

U 66. minuti susreta, pokušava Zakarić, ali njegov udarac odlazi pored gola. U 83. minuti Ramović je trčao kontru, ali je Miletić na vrijeme intervenisao. Karić je u 88. minuti imao veliku šansu da gostima donese bod, ali ostalo je do kraja susreta 1:0 za Željezničar. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije