Željezničar večeras igra u Europskoj ligi: Mogu li Plavi do čuda u Haifi?

Radiosarajevo.ba
Željezničar večeras igra u Europskoj ligi: Mogu li Plavi do čuda u Haifi?
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Put u Izrael Plavih s Grbavice

Nogometaši Željezničara večeras će od 19 sati konačno na megdan Maccabiju u Haifi u okviru prvog pretkola Europske lige.

Podsjetimo, pred prvi put u Izrael Plavi su na testiranju imali šest nogometaša zaraženih koronavirusom, pa su ostali u Sarajevu.

Nakon toga, situacija se u Izraelu ponovila sa još pet članova, pa je UEFA donijela odluku da se meč odgodi.

Trener Plavih Amar Osim, je zabrinut uočl duela u Izraelu jer su pojedini nogometaši imali svega dva ili tri treninga u posljednjih dvadesetak dana.

“Fizička forma ne vjerujem da je u optimalnom stanju, a psihička vjerujem da je bolja nego prije prošlog puta jer je tada bio poraz od Mladosti i bili smo ‘down’ u svakom pogledu. Uspjeh je ako se utakmica uopšte odigra nakon svih peripetija jer je očigledno da mi moramo sve duplo raditi u odnosu na ostale da bi došli do nečega. Drugi put moramo izboriti Evropu da bi je igrali, drugi put moramo ići na put da bismo igrali u Izraelu. Bit će uspjeh ako se utakmica odigra, i moramo biti sretni s tim”, rekao je Osim prije puta.

Igrači su motivisani, ali to nije garant uspjeha.

“Može biti dobrodošao motiv, ako budemo i u ostalim segmentima budemo na najvišem mogućem nivou. Ništa nam motiv ne može pomoći ukoliko igrači ne prikažu igru kakvu mogu”, rekao je Osim i osvrnuo se na rivala:

“Znamo koje su im dobre strane i slabosti, ali to nije garancija da možemo iskoristiti. Trebamo biti na optimalnom nivou, koliko možemo sada biti u mogućnosti. Možemo računati na sve fudbalere, ali neki su odradili dva ili tri treninga, neki nisu u idealnom ritmu. Računamo na to da su u pitanju mladi igrači koji mogu se podići i da je u pitanju evropska utakmica koja može izvući nešto više igrača.”

Ljubitelji nogometa mogu se i kladiti na ovaj meč, kladionica MOZZART veliku prednost je dala Maccabiju.

No, ovi koji smatraju da će biti golova mogu na stranici kladionice MOZZART igrati i na golove, a kvote su više nego primamljive.

Kompletnu ponudu kladionice Mozzart možete vidjeti na OVOM linku.

Osim na raspolaganju ima sljedeće igrače: Irfan Fejzić, Vedad Muftić, Siniša Stevanović, Haris Hajdarević, Aleksandar Kosorić, Luka Miletić, Sedad Subašić, Mustafa Mujezinović, Luka Juričić, Ermin Zec, Semir Štilić, Vedran Vrhovac, Mehmed Alispahić, Ivan Milićević, Edin Mujić, Damir Sadiković, Mladen Veselinović, Ante Blažević, Ivan Lendrić, Frane Ikić, Hamza Gasal, Eldar Šehić, Anel Hajrić i Samir Bekrić.

Susret na stadionu Sammy Ofer igra se sa početkom u 19 sati, a sudit će ga bugarski arbitar Dragomir Draganov.

Direktan prijenos meča osiguran je na kanalima Moja TV i MojaWebTV.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije