Željezničar u lovu na titulu: Tri novogodišnje želje Amara Osima

Radiosarajevo.ba
Željezničar u lovu na titulu: Tri novogodišnje želje Amara Osima
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Amar Osim

Fudbaleri Željezničara su završili premijerligašku jesen na drugom mjestu, s bodom manje od lidera Sarajeva.

Igrači su na odmoru do 15. januara, kada kreću pripreme, ali Amar Osim i čelnici kluba uveliko rade na pronalasku pojačanja koja bi unaprijedila igru ekipe u proljetnom dijelu prvenstva, piše Scsport.

Najdeficitarnije su krilne pozicije te one u zadnjoj liniji tima, a jedno od prvih pojačanja kluba s Grbavice bi mogao biti Miloš Filipović. On se u posljednje vrijeme dosta povezuje sa Zrinjskim, ali Plavi su odlučni u namjeri da 29-godišnjeg fudbalera preotmu od direktnog konkurenta u borbi za sami vrh tabele.

Filipović je još uvijek fudbaler grčke Larisse, s kojom bi uskoro trebao raskinuti ugovor, a nakon toga će mnoge stvari biti jasnije.

Također, na meti Željezničara se nalazi i Domagoj Franić, 26-godišnji stoper koji trenutno nastupa za ekipu Slovačkog, u kojem ove sezone nije dobijao priliku za igru. Svega tri puta je bio na klupi, dok je ostale utakmice odgledao s tribina.

Defanzivac je ranije u Premijer ligi nastupao za Radnik iz Bijeljine, u kojem je ostavio jako dobar utisak, što mu je i donijelo angažman u Češkoj.

Podsjećamo, Željezničar je prije nekoliko dana napustio Enes Sipović, koji je predstavljao stub odbrane, a stameni stoper je potpisao za katarski Umm Sallal.

Plavi su na stoperskim pozicijama tako ostali na samo dva igrača – Kemalu Osmankoviću i Jadranku Bogičeviću, pa bi dolazak jednog igrača poput Franića svakako predstavljao pojačanje.

Aktuelan je i povratak Ivana Lendrića na Grbavicu.

Bivši napadač Zrinjskog je već obavio razgovore s Amarom Osimom, ali sklapanje ovog posla umnogome ovisi i o odlasku Sulejmana Krpića, koji na stolu ima ponudu iz Južne Koreje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije