Željezničar u četvrtfinalu, Sarajevo ispalo

Radiosarajevo.ba
Željezničar u četvrtfinalu, Sarajevo ispalo

U srijedu su odigrani uzvratni susreti osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine.

Nogometaši Sarajeva odigrali su 0:0 u Mostaru sa domaćim Zrinjskim. To Bordo timu nije bilo dovoljno za prolazak, jer je u prvoj utakmici na stadionu Asim Ferhatović Hase utakmica završena 1:1, pa će Plemići u četvrtfinale ići zbog pogotka u gostima. Najbolju priliku za Sarajevo propustio je Hamzagić.

Slavija je uspjela nadoknaditi zaostatak od jednog pogotka iz prve utakmice igrane na Bilinom Polju i slaviti sa 3:0. Domaći su u vodstvo došli već u 7. minuti, a stirjelac je bio Radovanović. Nadu igrača Čelika da mogu do jedanaesteraca ugasio je Regoje u 72. minuti, a putnika u četvrtfinale ovjerio je Milinković u sudijskoj nadoknadi.

Nakon 1:1 na Piroti, Sloboda je na Tušnju savladala Travnik sa 2:0. Prvi pogodak za Slobodu postigao je Prodanović u 12. minuti na asistenciju Okanovića. Konačnih 2:0 i prolazak Slobode u četvrtfinale, postavio je sredinom drugog djela Hasić.

Sloga iz Doboja iskoristila je pobjedu u Modriči od 1:2 iz prve utakmice i u uzvratnom susretu zadržala tu prednost odigravši 1:1 na svom terenu. Sloga je povela preko Todorovića a konačnih 1:1 postavio je Bogičević.

Nogometaši Željezničara namučili su se protiv Veleža, ali na kraju ipak uspjeli slaviti pobjedu od 2:1. Plavi su u vodstvo došli golom Bučana u 12. minuti. U nastavku susreta igrači Željezničara su napadali, a Rođeni su pokušavali iz kontra napada ugroziti gol Šehića. Iz takve jedne prilike u 69. minuti Škaljić na asistenciju Osmanagića poravnava na 1:1 - rezultat koji je odgovarao gostima jer je u prvoj utakmici bilo 0:0. Pritisak izabranika Amara Osima na kraju se isplatio u sudijskoj nadoknadi kada rezervista Stanić donosi veliku pobjedu timu sa Grbavice.

Borac je uspio odbraniti prednost iz prve utakmice od dva gola razlike protiv Širokog. Na Pecari su ove dvije ekipe odigrale bez pobjednika 1:1. Prvih 45 minuta završeno je bez pogodaka, a domaći su u vodstvo došli deset minuta prije kraja utakmice golom Wagnera. Široki nije imao snage da dođu do drugog gola koji bi im osigurao jedanaesterce, a gosti su minut prije kraja uspjeli izjednačiti i tako riješiti pitanje putnika u četvrtfinale. Strijelac je bio Vranješ.

Utakmica između Olimpika i Leotara igra se u četvrtak na Grbavici. Gosti iz Trebinja stižu savisokom prednošću od tri gola.

Uzvratni susreti osmine finala Kupa BiH:
Zrinjski - Sarajevo 0:0 (1:1)
Sloboda - Travnik 2:0 (1:1)
Rudar P. - Sloga G. Vakuf 1:0 (2:1)
Sloga Doboj - Modriča 1:1 (2:1)
Slavija - Čelik 3:0 (0:1)
Željezničar - Velež 2:1 (0:0)
Široki Brijeg - Borac 1:1 (0:2)

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije