Željezničar slavio na gostovanju kod Radnika i zadržao korak za Zrinjskim

Radiosarajevo.ba
Željezničar slavio na gostovanju kod Radnika i zadržao korak za Zrinjskim
Fudbaleri Željezničara slavili su jako bitnu pobjedu na gostovanju kod Radnika u okviru 7. kola Premijer lige BiH. Željezničar je slavio rezultatom 2:0.

Kao što se i očekivalo, samo otvorenje utakmice bilo je dosta tvrdo, a Radnik je na samom otvorenju susreta imao puno veći posjed lopte i pokušavao je kroz igru zaprijetiti golu Željezničara.

Ipak, sve se promijenilo u 10. minuti, kada je u kaznenom prostoru domaćih pao Saša Kajkut. Sudija Zoran Grbić procijenio je tu situaciju kao jedanesterac, a Saša Kajkut je zbog povrede morao napustiti teren. Loptu je na bijelu tačku namjestio Zajko Zeba te je jako dobrim udarcem savladao Mladena Lučića.

U finišu poluvremena lopta je došla do Zajka Zebe, koji u kaznenom prostoru Radnika ubrzava i odlazi praktično do linije, onda pronalazi Beganovića u sredini, a ovaj odlaže loptu do Zakarića koji pogađa za vodstvo Željezničara od 2:0.

U drugom poluvremenu Radnik je igrao ofanzivnije te su igrači ovoga kluba pogodili i stativu nakon kornera u 86. minuti, kada je šutirao Dino Beširović, ali do kraja susreta nije bilo promjene, pa je Željezničar došao na drugo mjesto na tabeli, sa samo bodom zaostatka u odnosu na Široki Brijeg, piše Sport1.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije