Željezničar predstavio Muhammeda Musu i Semira Kerlu

Radiosarajevo.ba
Željezničar predstavio Muhammeda Musu i Semira Kerlu
Plavi s Grbavice danas su predstavili dva pojačanja koja su došla u zimkoj pauzi u njihove redove.

Na početku konferencije za novinare obratio se Aldin Čenan, sportski direktor kluba.

"Već znate da su u naše redove stigli Muhammed Musa i Semir Kerla i ja bih izrazio veliko zadovoljstvo na tome. Što se tiče Muhammeda, dogovorili smo saradnju s turskim klubom i on je sredinom priprema stigao u Antaliju te se nadamo da će pokazati sve ono dobro što smo mi vidjeli. Posljednji igrač koji je stigao u naše redove je Semir Kerla i mislimo da će on dati ono što treba Želji. Vjerujemo da on igrački i karakterno pripada ovom klubu."

Semir Kerla je na današnjoj press konferenciji rekao kako mu je izuzetna čast da se vratio u redove kluba s Grbavice.

"Dosta toga se promijenilo u Željezničaru od kada sam posljednji put bio ovdje i ovo što sada vidim i šta radi Uprava sigurno nema ni jedan klub. Želim se zahvaliti na korektnosti i nastojat ću se što prije uklopiti u tim i svojim igrama dokazati da zaslužujem mjesto u prvom timu", kazao je Kerla u svom prvom obraćanju novinarima.

Muhammed Musa je prvi Nigerijac u dresu Željezničara koji je došao iz turskog Istanbul Basaksehira i nastupat će narednih šest mjeseci na posudbi u FK Željezničar.

"Bio sam s njima već u Antaliji i mogu samo pohvaliti sve igrače i trenere. Pogotovo mi se sviđa trener, a treninzi su bili dosta žestoki. U Željezničar sam došao kao u najveći bh. klub i znao sam da neće biti lako. Na treninzima se radi veoma teško i želim da se nametnem stručnom štabu i opravdam svoj dolazak Upravi kluba. Veoma sam zadovoljan onim što sam do sada vidio kako u klubu tako i u gradu", rekao je Muhammed.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije