Željezničar predstavio ekipu za narednu sezonu

Radiosarajevo.ba
Željezničar predstavio ekipu za narednu sezonu
Fudbalski klub Željezničar danas je održao press konferenciju na kojoj je predstavio ekipu za narednu sezonu. Prisutnim predstavnicima medija obratili su se šef stručnog štaba Miloš Kostić i kapiten Aleksandar Kosorić.

"Iza nas je malo više od mjesec dana priprema i moram pohvaliti igrače jer su odrađene na visokom nivou i s mnogo zalaganja te je ekipa spremna za prvenstvo. Neće nam biti lako jer sve ekipe imaju svoju ciljeve, ali ja vjerujem da igrači koji su ovdje posjeduju kvalitet i mogu se boriti za najviše mjesto. Moram se zahvaliti upravljačkim strukturama koje su nam omogućile optimalne pripreme. Možete vidjeti i da je mnogo urađeno oko stadiona, tačnije na pomoćnim terenima i osjećamo se odlično", kaže Kostić i dodaje:

"Klub je u posljednje vrijeme uradio mnogo stvari da se sve digne na viši nivo, a ja s ekipom mogu obećati da ćemo uraditi sve da bi i sportski dio pratio sve. Pozvao bih naše vjerne navijače - Manijake, da nam se pridruže u što većem broju, jer s njima i bez njih Grbavica nije isti stadion. Oni su nam dodatni vjetar u leđa i vjerujem da ćemo se zajedno radovati na kraju sezone."

Kazao je da u klubu kao što je Željezničar uvijek ima pritiska, ali bez tog pritiska u sportu nije moguće ostvariti najveće stvari.

"Mislim da je to svima nama pozitivni impuls da ostvarimo naše ciljeve u najvećoj mjeri. Mi ćemo dati svoj maksimum, a ja vjerujem u ove momke koji su tu. Svaki trener ima svoj neki pogled na formacije i strategiju. Mislim da još uvijek neke stvari nisu na nekom nivou kojeg bih ja htio, ali kockice se polako slažu. Teško je odjednom doći na željeni nivo i reći to je to. Povratne informacije od ekipe mi pokazuju da idemo u pravom smjeru. Nadam se da ćemo iskoristiti i derbi i naredne utakmice da to podignemo na nivo koji želimo."

O Sarajevu je kazao: "Imamo informacije o Sarajevu, jednu sam utakmicu čak i gledao, dok je asistent gledao još jednu. Gledali smo i njihovu posljednju utakmicu. O njima imamo potrebne informacije, tako da ćemo sigurno sprmeni dočekati Sarajevo u subotu. Imamo sve informacije da odgovorimo na njihovu igru."

Nakon šefa stručnog štaba novinarima se obratio i kapiten ekipe Aleksandar Kosorić.

"Zahvalan sam što se odazvali našem pozivu. Nakon ljetne pauze svi jedva čekamo da istrčimo na Grbavicu pred naše Manijake. Pripreme su odrađene jako dobro i prilagođeni smo stručnom štabu, znamo šta se od nas traži. Novi igrači su se savršeno uklopili i sigurno će biti dobra pomoć u prvenstvu."

"U prvoj utakmici nas čeka veliki derbi i bit će sigurno jako teško te nam je potrebna podrška naših navijača. Nadam se da ćemo na najbolji način otvoriti prvenstvo i sljedeću sezonu."

"Rekao sam već da imamo nekoliko novih igrača, koji su pokazali kvalitet. Od svakog trenera naučimo nešto novo, pa tako i od ovog, i mislim da će sve biti dobro. Nadam se da će rezultat biti pozitivan po nas."

Fudbaleri Željezničara su tokom konferencije za novinare uručili i godišnju ulaznicu za vjernim navijačicama - Fati i Irmi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije