Željezničar ide Borcu, Sarajevo će ugostiti Čelik

Radiosarajevo.ba
Željezničar ide Borcu, Sarajevo će ugostiti Čelik
Ovog vikenda na programu je 8. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine koje će obilježiti derbiji u između Borca i Željezničara u Banja Luci, te onaj Sarajeva i Čelika na stadionu Koševo.

Borac je nakon sedam kola jedina neporažena ekipa u ligi, dok je Željezničar u velikoj seriji remija, a zadnju pobjedu u ligi plavi su upisali u drugom kolu. Nakon domaćeg remija sa Rudarom, Željezničar se danas mora vaditi protiv nezaustavljivog Borca.

Jedan od najboljih igrača gostujućeg tima je bez sumnje Samir Bekrić od kojeg navijači Željezničara danas očekuju mnogo.

"Sigurno je da nas očekuje teška utakmica. Borac je dobro otvorio sezonu, igraju odlično i vjerovatno da će svoj niz pokušati nastaviti i protiv nas. Mi njihov niz želimo prekinuti upravo danas. Uvjeren sam da će Borac igrati svoju otvorenu igru, što bi nama trebalo ostaviti prostora a ja se nadam da ćemo ga iskoristiti, danas se nećemo braniti, i mi ćemo igrati onako kako znamo, pa se nadam da rezultat neće izostati", rekao je Samir Bekrić u razgovoru za Sportin.ba.

Bekrić se osvrno i na neigranje Nemanje Bilbije u ekipi Borca.

On je jedan od najboljih igrača Borca, žao mi je što neće igrati i želim mu brz oporavak. Međutim, smatram da je Borac i bez njega kvalitetan sastav, rekao je Bekrić.

Sarajevo je na domaćem terenu već izgubilo 4 boda protiv Slobode i Veleža tako da u današnjoj utakmici, bordo tim želi novu pobjedu.

Nakon što je u proteklih nekoliko kola, pružao sjajne partije za Sarajevo, mladi Almir Pliska postao je ljubimac navijača sa Koševa. Pliska se nada da će i danas dobiti šansu i zabiti gol pred domaćim naijačima.

"Nadam se da će mi trener Janjoš dati priliku jer sam pokazao da mogu igrati. Od samog početka ući ćemo agresivno u utakmicu, želimo pokazati ko je gazda na terenu. Moramo igrati ozbiljno i ne dozvoliti Čeliku da ozbiljnije zaprijeti našem golu. Mislim da Čelik danas nema šta tražiti u Sarajevu. Navijačima Sarajeva obećavam da ću zabiti gol samo ako za to budem imao priliku", rekao je optimistični Almir Pliska za Sportin.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije