Željezničar i Široki podijelili bodove: Utrka za Europu se nastavlja

Radiosarajevo.ba
Željezničar i Široki podijelili bodove: Utrka za Europu se nastavlja
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Detalj s utakmice na Grbavici u kojoj su se sastali Željezničar i Široki

Željezničar i Široki su odigrali posljednji susret 28. kola BH telecom Premijer lige BiH .

Krenimo redom. U 10. minuti šansu je imao Zajmović, al ije loše šutirao prema golu gostiju. 

Prva velika šansa na utakmici. Veselinović centrirao iz slobodnog udarca, a Krpić glavom šutirao pravo u golmana gostiju. Igrala se 15. minuta susreta.

U prvih pola sata gosti iz Širokog bukvalno nisu prelazili sa svoje polovine igrališta. Prva prilika za goste. Babić se našao u dobroj situaciji, ali je slabo šutirao sa dvadesetak metara. Bilo je to u 27. minuti. 

Posljednju priliku u prvom poluvremenu imali domaći, ali je Hajdarević loše centrirao. Sudija je nakon toga označio kraj prvog dijela.

U drugom dijelu, gledali smo više drame. U 58. minuti nova šansa za Željezničar. Proradila je ponovo konekcija Veselinović - Krpić, ali je napadač Plavih glavom šutirao pored gola.

 Finiš je pripao gostima. Ogromna prilika za Široki bila je u 86. minuti. Jurić izašao sam pred Fejzića, ali je očajno šutirao.

 Ostalo je 0:0, nakon tri minute sudijske nadoknade rezultat se nije mijenjao. Širok ije ostao na četiri boda prednosti u odnosu na Željezničar.

Utrka za Europu se nastavlja. 

Rezultati by SofaScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije