Željezničar i dalje bez pobjede u drugom dijelu prvenstva

0
Radiosarajevo.ba
Željezničar i dalje bez pobjede u drugom dijelu prvenstva
FOTO: Facebook / Radnik protiv Zeljeznicara

Željezničar je i dalje bez pobjede u drugom dijelu prvenstva, a Plavi su na gostovanju u Bijeljini remizirali sa Radnikom (1:1) u utakmici 26. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine. Na ovom susretu debi na klupi kluba sa Grbavice upisao je Blaž Slišković.

Duže se čekalo na bilo kakvu priliku i uglavnom se igralo na sredini terena. Vušurović je u 11. minuti šutirao ravno u Erića, piše Scsport.ba.

Željezničar je došao do prednosti u 15. minuti kada je Zec šutirao, a golman Radnika odbranio, no na odbijenu loptu natrčao je Štilić i poslao je u mrežu.

Subašić je pokušao iz velike udaljenosti u 21. minuti, no Bilobrk je boksovao loptu. Zec je pokušao glavom nakon kornera u 23. minuti, ali bilo je to loše, a zakačio je loptu glavom i u 37. minuti, no nije ni to bilo dovoljno dobro.

Centaršut Veselinovića nije došao do Zeca u 43. minuti, a nedugo nakon toga pokušao je i Blažević, međutim nije bilo opasnosti po gol domaćih. Na početku drugog dijela prvi je prijetio Radnik, a opasan pokušaj Jelića otišao je malo pored gola.

Domaći su došli do izjednačenja u 59. minuti kada se nakon greške Erića lopta odbila do Popare, koji je pogodio mrežu gostiju za 1:1. U 68. minuti Zec je primio loptu u šesnaestercu, ali je loše šutirao prilikom čega je napravio i prekršaj.

Vasiću je lopta otišla preko noge u 74. minuti i to je moglo biti opasno po gol Plavih, a nedugo nakon toga Vušurović je pokušao pronaći Jelića, ali izblokirao je Čeliković. Željezničar je izveo opasnu kontru u 80. minuti, a na kraju je Štilić poslao prejak pas za Juričića.

U finišu utakmice Radnik je imao neke šanse. Prvo je Jelić glavom poslao loptu preko gola, a potom je pokušao i Vušurović. Igralo se šest minuta sudijske nadoknade, ali Željezničar nije imao rješenje u napadu i rezultat je ostao nepromijenjen.

Radnik – Željezničar 1:1

Stadion: Gradski stadion u Bijeljini. Sudija: Frano Jelić (Široki Brijeg). Žuti kartoni: Subašić, Blažević, Ikić (Željezničar).

RADNIK: Bilibrk, Filipović, Simonović, Šubert, Vasić, Popara (od 87. minute Đurić), Milenković (od 72. minute Gogić), Mekić, Huseinbašić (od 52. minute Motika), Vušurović, Jelić.

ŽELJEZNIČAR: Erić, Blažević (od 72. minute Lendrić), Miletić, Ikić, Miličević, Čeliković, Subašić (od 84. minute Mujezinović), Štilić, Ramović (od 80. minute Bojo), Veselinović (od 72. minute Bekrić), Zec (od 72. minute Juričić).

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije