Željezničar dočekuje Slobodu

Radiosarajevo.ba
Željezničar dočekuje Slobodu

Utakmicama u subotu i nedjelju igra se deveto kolo Prmeijer lige Bosne i Hercegovine. Najinteresantniji susreti igraju se u nedjelju na Pecari gdje gostuje Sarajevo i pod Bijelim Brijegom gdje je na programu mostarski gradski derbi. Od susreta koji se igraju u subotu treba izdvojiti okršaj Željezničara i Slobode, te Rudara iz Prijedora kojem gostuje aktualni lider na tabeli, ekipa Borca.

Željezničar - Sloboda

Najzanimljiviji subotnji susret igra se na Grbavici između Željezničara i Slobode. Tuzlaci su u nekoliko posljednjih susreta dobro prolazili na Grbavici, a tu tradiciju žele da nastave i ovaj put. Ono što ide na ruku izabranicima Nermina Hadžiahemtovića jeste slaba efikasnost Željezničara i činjenica da su na svom terenu ostvarili svega jednu pobjedu.

"Ovo će biti uistinu jedna teška utakmica ali u Sarajevo ne idemo sa bijelom zastavom. Željezničar je jedna kvalitetna ekipa pa će dati svoj maksimum kako bi proradili. Mi smo u kup utakmici na gostovanju kod Travnika pokazali kvalitet i pokazali da možemo dobro igrati u gostima, ja se nadam da ćemo uspjeti da nastavimo tu pozitivnu tradiciju sa Grabavice i da se u Tuzlu vraćamo sa pozitivnim rezultatom", rekao je Nermin Hadžiahemtović za Sportin.ba koji je svoje igrače dan ranije doveo u Sarajevo.

Neefikasnost je najveća boljka Plavih, a toga su odavno svjesni i u strunčnom štabu tima sa Grbavice

"Veoma smo neefikasni i kad pogledate koliko smo golova postigli ove sezone, bilo bi nerealno reći da protiv Slobode očekujem laganu utakmicu. Ne igramo loše, ali nam nedostaje završnica, a to je isto kao kad kažeš da imaš dobar auto, ali mu ne valja motor.", rekao je Amar Osim za sportsport.ba.

"Interesuje nas samo pobjeda i ništa drugo. Sloboda igra tvrdo, ali ja očekujem da po prvi put ove sezone postignemo dva gola i ubilježimo tri boda", dodao je napadač Željezničara Alen Mešanović.

Osim u ovom susretu neće moći računati na Milana Ćuluma koji je prvoj utakmici Kupa BiH protiv Veleža dobio crveni karton.

Rudar - Borac

Rudar iz Prijedora dočekuje još neporaženog lidera na tabeli ekipu Borca. Banjalučani u Prijedoru žele ostvariti i osmu ovosezonsku pobjedu.

"Želimo da nastavimo uspješan niz. Idemo u Prijedor da se nadigravamo i svakako da pokušamo osvojiti nova tri boda. Naravno, svjesni smo da će utakmica biti izuzetno teška i da nas čeka kvalitetan rival. U ovakvim utakmicama obično presudi jedan gol, a prekidi su veoma bitan segment. Konfiguracija terena u Prijedora više odgovara domaćinu, koji igra tvrdo, čvrsto i borbeno i koji će nam pokušati onemogućiti da mi budemo ti koji će dominirati", rekao je Stojan Malbašić, pomoćnik Velimira Stojnića za Glas Srpske.

Igrači Rudara svjesni su kvalitete Banjalučana, ali će, kako kažu, učiniti sve da u ovom susretu iskoriste prednost domaćeg terena i ostvare dobar rezultat.

"Dobro poznajemo ekipu Borca i odakle nam prijeti opasnost. Učinit ćemo sve da neutrališemo najveće prijetnje. Naša veza mora odraditi lavovski dio posla u defanzivi, ali i opsluživati Stjepića i Kušljića u napadu", rekao je za Dnevni Avaz prvotimac Rudara Nebojša Šodić, koji je prije dvije sezone nosio dres Borca.

Zvijezda - Olimpik

Gradačačka Zvijezda nalazi se u teškoj poziciji, a u goste im dolazi neugodan protivnik ekipa sarajevskog Olimpika.

"Olimpik je ekipa koja je na momente opasna, zavisi koliko im mi dozvolimo da igraju.A, mislim da smo mi dovoljno pali i da je ova pobjeda velika prilika da se vratimo na pravi put", rekao je za Radio Gradačac privremeni trener Zvijezde Amir Durgotović.

"Sada idemo u Gradačac gdje želim da moji igrači odigraju isto kao protiv Širokog pa rezultat ne bi trebao izostati, moramo dati sve za pozitivan rezultat. Ekipa Zvijezde je u možda malim problemima pa je i njima ova utakmica važna što će biti veoma teško za nas ali tu smo da se borimo", rekao je Vlatko Glavaš za Sportin.ba.

Čelik - Laktaši

Čelik protiv Laktaša traži svoju drugu pobjedu. Oba tima su loše otvorili sezonu, stim da Čelik drži posljednju poziciju, dok su laktaši samo tri mjesta iznad.

"U teškoj smo situaciji i samo nas tri boda vraćaju u život. Cijenimo ekipu Laktaša koja je također u rezultatskoj krizi. Bodovi moraju ostati u Zenici i donijeti nam prijeko potrebni mir pred pauzu", rekao je Omer Kopić trener Čelika.

Leotar - Travnik

Ove sezone odlični Leotar, koji se nalazi na petoj poziciji, na svom terenu dočekuje Travnik. Trener Trebinjaca Borče Sredojević svjestan je da neće biti lako, ali vjeruje da njegova ekipa može do pete ovosezonske pobjede.

"Moramo da budemo oprezni, ali također moramo biti hrabri i odvažni, ali i sportski disciplinovani, i onda se možemo nadati novoj pobjedi i novim bodovima. Opuštanja ne smije biti jer svako opuštanje doprinijeće urušavanju sistema igre u koji su se momci odlično uklopili i vidljiv je pomak u tom segmentu iz utakmice u utakmicu., rekao je za trebinje.info Sredojević.

Deveto kolo Premijer lige BiH:
subota:

Leotar - Travnik (15:30)
Čelik - Laktaši (15:30)
Zvijezda - Olimpik (15:30)
Rudar - Borac (15:30)
Željezničar - Sloboda (18:30)

nedjelja

Široki - Sarajevo (15:30)
Slavija - Modriča (15:30)
Zrinjski - Velež (15:30)

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije