Zdravko Mamić na rubu suza na pressici: 'Antoliću, izdajniče...'

3
Radiosarajevo.ba
Zdravko Mamić na rubu suza na pressici: 'Antoliću, izdajniče...'
Foto: Screenshoot / Zdravko Mamić

Bjegunac od hrvatskog pravosuđa Zdravko Mamić u Bosni i Hercegovini održao je konferenciju za medije.

U 12 sati, prema najavi, počela je Mamićeva pressica. Objasnio je najprije zašto je sazvao.

"Tu sam jer sam silno zabrinut za ono što se događa u Dinamu. Bojim se da ono što su generacije navijača Dinama sanjale, što smo ja i moji saradnici uspjeli napraviti, da će se to nepovratno uništiti i završiti s nesagledivim posljedicama za naš klub", počeo je Zdravko Mamić.

Zdravko Mamić obrušio se na upravljačke strukture Dinama: "Da se ne lažemo..."

Zdravko Mamić obrušio se na upravljačke strukture Dinama: "Da se ne lažemo..."

Nastavio je zatim nabrajati Dinamove sportske i finansijske uspjehe.

"I kako je to Mamić sada odjednom zabrinut kad sve tako sjajno funkcionira i kako predviđa tako jednu ružnu budućnost kluba navijača Dinama?" kazao je Mamić pa nastavio: "Dinamo je moja ljubav, moj smisao i moje sve. Dok budem imao zadnju kap krvi u sebi, borit ću se za interese Dinama, da Dinamo bude bolji. Dinamo je sada ugrožen kao rijetko kada."

Kazao je potom da se Dinamo ruši iznutra.

"Ruši se onako kako se ruše sva kraljevstva i carstva. Dinamo niko nije mogao srušiti, niti politika niti mediji niti interesne skupine i sportski rivali. Dinamo je opstao. Nema sredstva kojim nisu rušili Dinamo, ali on je išao najprije i postao monstrum, u pozitivnom smislu", govori.

Kazao je zatim da je Antolić imao i sumnjive pretenzije prema Tamari Despot, za koju Mamić kaže da je jedna od najboljih Dinamovih djelatnica.

Zdravko Mamić nije mogao šutjeti nakon pobjede Hrvatske, njegova objava je 'zapalila' internet

Zdravko Mamić nije mogao šutjeti nakon pobjede Hrvatske, njegova objava je 'zapalila' internet

"Pet puta ju je prijavio u Heinzelovu, a na kraju je žena izludjela i napustila klub", prepričava Mamić. 

Zaurlao je potom: "Antoliću, izdajniče!" i zatražio skupštinare da izbace Antolića naglavačke iz kluba, piše portal Direktno

"Radnim ljudima kluba, uzmite stvari u svoje ruke, nema nitko važniji tko je odgovoran za Dinamo nego zapsoslenici. Nemojte me zvati, žaliti, znam da vas zastrašuje i mobingira, izbacite ga naglavačke dok vas nije ostavio bez posla, dok Dinamo nije propao. Taj manipulator i lažov. Dinamo će postati ubrzo GNK Policijski", zavapio je Mamić.

Zdravko Mamić 'zapalio' internet objavom nakon velikog slavlja Dinama

Zdravko Mamić 'zapalio' internet objavom nakon velikog slavlja Dinama

Demantirao je potom sve koji tvrde da je on vršio pritisak na skupštinare koji su glasali protiv Antolića.

"Skupština je donijela odluku da je taj tumor Antolić odstranjen, ali Izvršni odbor ju ignorira. Tada sam ja u svom stanu, sam kao pas, odlučio pisati Željku Markoviću, koji ima eksluzivitet za prijevoz i organizaciju putovanja. I Ognjen Naglić", kazao je Zdravko Mamić koji je u pojedinim trenucima bio na rubu suza.

Pogledajte:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije