Zbog Ronalda iz Reala bijesni na Portugal

Radiosarajevo.ba
Zbog Ronalda iz Reala bijesni na Portugal

Španski nogometni velikan Real Madrid i portugalska nogometna federacija upustili su se u pravi rat zbog zvijezde Cristiana Ronalda.

Spor je inicirao nedjeljni poziv portugalskog selektora Carlosa Queiroza, koji od Ronalda traži da se priključi reprezentaciji za susrete baraža za SP 2010. protiv Bosne i Hercegovine. Queiroz je najvaio da će Ronaldo u tim susretima sigurno zaigrati, makar samo nekoliko minuta.

Vezano: Queiroz pozvao 23 igrača, među njima i Ronaldo

U Ronaldovom klubu Realu danas su bili bijesni zbog tog poteza, jer smatraju da njegov povrijeđeni desni gležanj treba još dvije sedmice odmora kako bi se Portugalac uspješno vratio na teren.

U kraljevskom klubu očekuju da će Raonaldo biti spreman do 29. novembra, kada je na stadionu Camp Nou na rasporedu "El clasico" protiv Barcelone, za kojom Real u španskom prvenstvu trenutno zaostaje jedan bod.

U Realu se boje da bi igranje u dresu s državnim grbom protiv reprezentacije Bosne i Hercegovine samo pogoršalo njegovu povredu, zato pokušavaju nogometaša na svaki način zadržati u Madridu. Međutim, Portugalci ne vjeruju da je Ronaldo tako ozbiljno povrijeđen i žele da njihovu zvijezdu pregledaju i domaći ljekari.

Tako se je najskuplji nogometaš svijeta, za kojeg je Real u junu Manchester Unitedu platio 94 miliona eura, našao između dvije vatre. Rasplet u sporu biće poznat za nekoliko dana.

Portugal će svoju uzlaznicu za Svjetsko prvenstvo 2010. u Južnoafričkoj Republici tražiti u susretima sa BiH 14. novembra u Lisabonu i četiri dana kasnije u Zenici.

fena/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije