Zbog problema sa srcem morao je završiti karijeru, sada stižu užasne vijesti o njegovom zdravlju

0
Radiosarajevo.ba
Zbog problema sa srcem morao je završiti karijeru, sada stižu užasne vijesti o njegovom zdravlju
Foto: EPA / Enock Mwepu

Zambijac Enock Mwepu je igrao odlično u engleskom premierligašu, imao je vrijednost od 18 miliona eura, no na sistematskom pregledu saznao je najteže vijesti - morao je zbog srčane mane objaviti kraj karijere u 24. godini.

Mwepa je u Brighton došao 2021. godine iz redove austrijskog Salzburga gdje je također pružao dobre partije, a posebno na europskoj sceni. Pored Salzburga nosio je i dres Lieferinga, a u Europu je stigao iz zambijske ekipe Kafue Celtic 2017. godine.

Mwepu je sada doživio srčani udar u svojom domovini Zambiji, te je hitno prevezen u bolnicu. Njegov bivši klub Brighton također je potvrdio vijest, ali nije želio iznositi tačne detalje. List Zambian Observer piše da je Mwepu bio u automobilu u trenutku srčanog udara. Rečeno je da je svjedok potvrdio da je Mwepu vozio u cik-cak linijama. Bivši veznjak uspio je zaustaviti automobil, ali se odmah nakon izlaska srušio na pod.

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Bivšeg fudbalera nasmrt izujedala njegova tri psa

Bivšeg fudbalera nasmrt izujedala njegova tri psa

"Informacije koje imam su da je on dobro. Osjećao se loše i otišao je u bolnicu da ga pregledaju i, ako je potrebno, liječe", rekao je savjetnik Lee Kawanu za ESPN.

Brighton je u izjavi na vlastitoj web stranici napisao: "Enocku nije bilo dobro u Zambiji i trenutno je podvrgnut intenzivnoj njezi. Naš medicinski tim je u kontaktu s bolnicom kako bi pomogao ako bude potrebno. Udruga zahvaljuje na brojnim porukama i brojnoj podršci. Ni klub ni Enock ne žele reći više u ovom trenutku."

Mwepu u dresu Zambije ima ugovor s Brightonom od ljeta 2021. i upisao je ukupno 27 nastupa (tri gola i sedam asistencija) za klub Premier lige. Podršku su mu osim iz Brightona pružili i iz Salzburga, gdje je također ostavio veliki trag, a poruke su stizale i od brojnih drugih sportskih ličnosti i nogometnih klubova, piše Slobodna Dalmacija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije