Zašto je Morgan Freeman na otvaranju SP-a u Kataru nosio samo jednu rukavicu?

0
Radiosarajevo.ba
Zašto je Morgan Freeman na otvaranju SP-a u Kataru nosio samo jednu rukavicu?
Foto: Prtscr / Youtube / Morgan Freeman nosio samo jednu rukavicu

Morgan Freeman jučer je učestvovao u ceremoniji otvaranja Svjetskog prvenstva u fudbalu, u Kataru, a pojedini obožavatelji primijetili su da je nosio samo jednu rukavicu te su se pitali - zašto?

Freeman, naime, od 2008. godine nosi kompresijske rukavice nakon što mu je paralizirana šaka u teškoj saobraćajnoj nesreći u Mississippiju..

Nakon nesreće, ovaj sada 85-godišnji glumac bio j podvrgnut operaciji zbog povreda - imao je oštećenje živaca i sada nosi rukavicu kako bi održao cirkulaciju.

TI BiH: Samovolja autoritarnog režima u RS uvodi zemlju u opasnu neizvjesnost

TI BiH: Samovolja autoritarnog režima u RS uvodi zemlju u opasnu neizvjesnost

Ko je mladić koji je učenjem Kur'ana na početku Mundijala u Kataru oduševio svijet

Ko je mladić koji je učenjem Kur'ana na početku Mundijala u Kataru oduševio svijet

Kako je izjavio za magazin People još 2010: "Oštećenje živaca nikad se nije 'popravilo'. Jednostavno je ne mogu pomjeriti. Ako ne pomjerate šaku, počne oticati - da li ste znali da pomjerite ruku otprilike milion puta dnevno?".

Uz to, Freeman ima fibromialgiju i u stalnim je bolovima zbog ramena.

Rekao je nekoliko godina nakon nesreće da njegova fibromialgija uzrokuje bol 'i gore i dole u ruci': "Postaje jako loše, izrazito bolno."

Freeman, koji je bio ambasador kandidature SAD-a za domaćinstvo Svjetskog prvenstva 2022. prije nego što su izgubili od Katara, iznenadio je obožavatelje pojavivši se na otvaranju, a potom je na pozornici bio s katarskom YouTube zvijezdom Ghanimom al-Muftahom.

YouTube zvijezda, koji pati od sindroma kaudalne regresije, čitao je Kur'an dok je glumac hodao pozornicom. Al-Muftah govori i: ​​"Odgajani smo da vjerujemo da smo rasuti na ovoj zemlji kao nacije, kao plemena, kako bismo mogli učiti jedni od drugih i pronaći ljepotu u razlikama."

Katarska zvijezda dodala je da bi svijet mogao živjeti zajedno 'pod jednim velikim domom' ako bi pokazali 'toleranciju i poštovanje'.

Na što je Freeman rekao: "Okupili smo se ovdje kao jedno veliko pleme, a Zemlja je šator u kojem svi živimo."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije