Zapadni London dočekao prvake Evrope

Radiosarajevo.ba
Zapadni London dočekao prvake Evrope


Nekoliko je desetaka hiljada ljudi u nedjelju poslijepodne na ulicama zapadnog dijela Londona pozdravilo fudbalere Chelseaja, nove evropske prvake.

Fudbaleri pod palicom privremenog trenera Roberta Di Mattea (čiji je ostanak sada, skoro pa izvjestan) u subotu su, u finalu Lige prvaka, pobijedili Bayern nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca i to na njegovom terenu, na travnjaku minhenske Allianz Arene.

Igrači i stručni štab u nedjelju su se u otvorenom autobusu provozali ulicama zapadnog Londona, a navijači su najviše skandirali Didieru Drogbi, strijelcu iz posljednjeg penala i čovjeku koji je svojim pogotkom u osnovnom dijelu utakmice donio Chelseaju izjednačenje (1-1) i osigurao mu produžetke.



Zanimljivo, prvi je put u historiji britanska prijestolnica dočekala evropske prvake u nogometu. Iako višemilionska metropola ima nekoliko prvoligaških klubova, nikad nijedan od njih nije bio na evropskom tronu.

Dakako, u nedjelju se slavilo samo u jednom dijelu grada. U onom sjevernom se, primjerice, tugovalo, budući da je Chelseajevim naslovom Tottenham ostao bez prilike da zaigra u kvalifikacijama Lige prvaka, podsjetio je Totalsport.



 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije