Zakazana prijateljska utakmica navijača Finske i Bosne i Hercegovine

Radiosarajevo.ba
Zakazana prijateljska utakmica navijača Finske i Bosne i Hercegovine
Facebook / Damir Dado Mehmedović sa selektorom Robertom Prosinečkim

U okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 8. juna u Tempereu u Finskoj, domaća selekcija dočekuje reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Zmajevi će u Finskoj imati podršku mnogobrojnih bosanskohercegovačkih navijača iz ove zemlje koji, osim što će bodriti Džeku i drugove, istog dana odigrat će i prijateljsku utakmicu s domaćim fanovima.

Naime, navijači finske reprezentacije izrazili su želju da odigraju prijateljsku utakmicu protiv navijača BiH, te su se obratili našim Bosancima koji žive u Finskoj.

Informaciju više dao nam je bivši fudbaler “naš” Finac, Damir Dado Mehmedović.

Damir Dado Mehmedović u prostorijama NSBiH - undefined

Facebook: Damir Dado Mehmedović u prostorijama NSBiH

 “Ideju domaćih navijača prihvatili smo sa zadovoljstvom, a naši prijatelji Enis Hosić i Rejhan Bajramović “zasukali su rukave“. I skupili ekipu koja će predstavljati navijače BiH na toj prijateljskoj utakmici protiv fanova finske reprezentacije. Navijačka utakmica će se igrati od 16.00 sati u Tampereu (Pyyntikin urheilukenttä,  F. E. Sillanpään katu 4, 33230 Tampere ) na stadionu koji se nalazi u blizini arene na kojoj će se igrati i utakmica A reprezentacija od 19.00 sati.

Boje finskih Zmajeva branit će Suad Karupović, Enis Hosić, Elvedin Fišo, Rejhan Bajramović, Damir Mehmedović, Senad Kartal, Edin Vražalica, Muhidin Salan, Kenan Šupčić, Mirza Alagić, Elnur Mumić, Šefko Dizdarević, Elvis Kulovac, Haris Bačić, Senad Hamzić i doktor Elvis Bačić”, kazao je Mehmedović.

Prilikom boravka u Sarajevu Damir Mehmedović se u prostorijama Fudbalskog saveza BiH susreo sa selektorom Robertom Prosinečkim i prenio mu svoja iskustva o kvalitetu finskog fudbala.

Pored toga iskoristio je priliku da domaćinima, ekipi finskih navijača kupi prigodne poklone koji će ih vječno podsjećati na ovaj prijateljski meč.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije