Zajko Zeba najbolji igrač Premijer lige BiH

Fena
Zajko Zeba najbolji igrač Premijer lige BiH
Prvotimac i kapiten tuzlanske Slobode Zajko Zeba proglašen je najboljim nogometašem Premijer lige Bosne i Hercegovine u protekloj sezoni.

Zeba je pobijedio u glasanju trenera i kapitena klubova Premijer lige BiH, a nagrada mu je uručena na manifestaciji održanoj večeras na Ilidži, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

U konkurenciji za glavnu nagradu bili su Zvonimir Kožulj (Široki Brijeg) i Haris Duljević (Sarajevo).

"Zahvalio bih klubu i saigračima bez kojih ne bi bilo moguće dobiti ovo priznanje. Hvala i NS BiH koji vodi takmičenje i čini da ono protekne u najboljem redu. Iznenađen sam i sretan zbog ove nagrade", izjavio je Zeba nakon uručenja nagrade.

Najbolji golman Premijer lige BiH je Goran Karačić iz Zrinjskog. On je ovo priznanje dobio ispred Kenana Pirića (Sloboda) i Vedrana Kjosevskog (Željezničar).

Napadač Sarajeva Leon Benko postigao je 21 pogodak i on je najbolji strijelac Premijer lige BiH.

Priznanje za ostvarene sportske rezultate dobili su šef stručnog štaba Zrinjskog, novog prvaka BiH, Vinko Marinović, kao i Slavko Petrović - trener osvajača Kupa BiH, Radnika iz Bijeljine.

Kao i prošle godine, igračica SFK 2000 Sarajevo Armisa Kuč proglašena je za najbolju nogometašicu u ženskoj Premijer ligi BiH. Crnogorska reprezentativka postigla je ove sezone 41 pogodak. Po broju glasova iza sebe je ostavila saigračicu u SFK 2000 Jasnu Đoković, te Mariju Aleksić iz Banja Luke.

Nagradu za najboljeg golmana ženske Premijer lige odnijela je Almina Hodžić (SFK 2000 Sarajevo), u konkurenciji Aide Avdić (ŽOFK Gradina) i Danice Spasojević (Radnik Bumerang).

Reprezentativac BiH u futsalu i član ekipe Mostar SG Staklorad Srđan Ivanković najbolji je igrač Premijer futsal lige. On je dobio najviše glasova ispred klupskog kolege Marija Aladžića i Emira Milanovića iz Sofića.

Bahrudim Omerbegović (Centar) najbolji je malonogometni golman BiH, a konkurenti su mu bili Stanislav Galić (Brotnjo) i Zoran Stanivuković (Čelinac).

Nagradu za fair play u ovoj sezoni osvojio je sudija iz Stoca Darko Obradović. On je na utakmici omladinske Premijer lige između Zrinjskog i Olimpica prisebnom reakcijom spasio život igraču gostujućeg tima Haliloviću, kada je nakon sudara sa saigračem ostao bez svijesti.

Manifestacija je počela minutom šutnje kojom je odata počast nedavno preminulom gradonačelniku Zenice Husejinu Smajloviću, kao i istaknutom sportskom radniku i proslavljenom fudbaleru Borca, Partizana i Olimpije Velimiru Sombolcu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije