Zaboravljena zvijezda Real Madrida: Nekada bio velika nada, sada radi kao bolničar

0
Radiosarajevo.ba
Zaboravljena zvijezda Real Madrida: Nekada bio velika nada, sada radi kao bolničar
Foto: Twitter / Royson Danthe

Bivši nogometaš slavnog Real Madrida, Royson Drenthe, nekad je bio velika nada svjetskog fudbala, a danas živi malo drugačiji život on najavljenog.

Trenutno, Drenthe igra amaterski fudbal, a radi kao bolničar.

Drenthe je svojevremeno bio veoma talentovan mladi fudbaler, pa je u finalu Evropskog prvenstva za igrače do 21 godine "uništio" Srbiju. Holandija se tada okitila zlatom, a u selekciji su se posebno izdvajali Drenthe i Ryan Babel.

Europski velikani u utrci za perspektivnog napadača: Arsenal, Milan i Juventus glavni kandidati

Europski velikani u utrci za perspektivnog napadača: Arsenal, Milan i Juventus glavni kandidati

Nakon proslave na Evropskom prvenstvu, Drenthe je prešao u Real Madrid, a kraljevski klub je za njega izdvojio čak 14 miliona eura. Međutim, nije ispunio očekivanja kluba, pa je stalno išao na pozajmice.

Trenutno se mlada nada nalazi u amaterskoj ligi u Holandiji, a njegov trenutni klub je Kozaken Boys, s kojim ima ugovor do 2024. godine. Pored nogometne karijere, on radi i kao bolničar što je njegova druga ljubav.

"Cijela moja porodica je uvijek bila brižljiva prema drugima. Tetka Helen je medicinska sestra, majka također radi u zdravstvu. Prije nekoliko godina sam razmišljao i rekao 'Zašto i ja ne bih uradio obuke i kurseve da vidim kako to utječe na mene'", kazao je Drenthe.

Sada, uporedo na prije nekoliko godina, Dranthe ima malo drugačiju viziju na svijet oko sebe, a tvrdi da fudbal nije još napustio zauvijek.

"Sada vidim potpuno drugačiju stranu svijeta. To mi pomaže da postanem bolja osoba u ovom društvu. Uvijek sam navikao na glamur u fudbalu. To je ono što sam tražio. Mnogo sam se brinuo na kraju karijere. Činjenjica da znaš šta želiš da radiš, ali u trenutku kada započneš nešto pitaš se da li je to zaista ono što želiš. Mislim da je to zato što još ne mogu da napustim fudbal. To ide korak po korak", zaključio je Drenthe, prenosi Direktno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije