Za Džeku postoje samo dva kluba

Radiosarajevo.ba
Za Džeku postoje samo dva kluba

Nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine i napadač Wolfsburga Edinu Džeki, prema riječima njegovog menadžera Irfana Redžepagića suzio je izbor na samo dva kluba - odlazak u Milan ili ostanak u Wolfsburgu.

"Tako je, mogu reći da neće ići nigdje drugo. Trenutno je status quo, pošto je u Njemačkoj četvrtak neradni dan" rekao je Redžepagić za Dnevni Avaz i dodao da će Vukovi u slučaju Džekinog ostanka u Wolfsburgu Edinu ponuditi novi, finansijski bolji ugovor.

Wolfsburg je, kako su pisali njemački mediji, ipak spreman pustiti našeg reprezentativca za odštetu od 32 miliona eura. Milan sa druge strane navodno je spreman ponuditi 22 miliona i jednog od igrača - Brazilca Didu ili Gruzijca Kaladzea. Džeko bi u dresu Rossonera imao platu od dva miliona eura godišnje.

Mediji su ranije javljali kako bi Džeko u Wolfsburgu trebao dobiti platu od 2,5 miliona eura čime bi se popeo na sami vrh najplaćenijih nogometaša Bundeslige.

Talijanski mediji su ranije pisali o tome kako je Milan na granici odustajanja od kupovine našeg reprezentativca.

La Gazzetta dello Sport tvrdi kako Milan još uvijek nije digao ruke od kupovine Dijamanta.

"Još uvijek nema ponude jer u Wolfsburgu ne razmišljaju o prodaji. Ali, mi ćemo sigurno probati opet, imamo pravo na to. Džeko je naša prva opcija, ali postoje i drugi napadači", kazao je Galliani, koji je opovrgnuo da Milan pregovara s Antoniom Cassanom i dodao kako neće prodati Pata i Pirla.

Ćiro: Džeko mora otići u Milan

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Miroslav Ćiro Blažević rekao je za Oslobođenje kako je eventualni Džekin ostanak u Wolfsburgu fatalna greška.

"To je najgora stvar što bi se Džeki mogla dogoditi. Wolfsburg nema reputaciju da bi mogao egzistirati kvalitetno u Ligi prvaka i pašće, a sa njima i moj Edin. On bi morao otići u Milan", rekao je Ćiro i dodao kako je Wolfsburg napravio čudo u Njemačkoj osvojivši titulu prvaka, ali da se čuda ne dešavaju dva puta.

"On mora otići iz Wolfsburga po svaku cijenu", dodao je Blažević u razgovoru za Oslobođenje.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije