Yushchenko blokirao kredit od 880 miliona eura za Euro 2012.

Radiosarajevo.ba
Yushchenko blokirao kredit od 880 miliona eura za Euro 2012.

Začuđujuće i ujedno zabrinjavajuće vijesti iz Ukrajine: predsjednik države Victor Yushchenko uložio je veto na kredit koji je za financiranje projekta organiziranja Eura 2012. odobrila Nacionalna banka.

Svoje ustavno pravo kao državni je poglavar predsjednik iskoristio jer je, kako izvještavaju ukrajinski mediji, u strahu od zloupotrebe sredstava namijenjenih izgradnji stadionske, prometne i smještajne infrastrukture za nogometno Europsko prvenstvo koje bi Ukrajinci trebali suorganizirati s Poljacima.

Radi se o svoti od 880 miliona eura. Nacionalna banka odobrila je kredit u izvanrednim okolnostima, uprkos golemim razmjerima krize u državi.

Upravo je Yushchen koktijekom lipnja u parlamentu dramatično apelirao na nadležne organe da je krajnje vrijeme za investiranje u ionako ugroženi projekt, koji je Europska nogometna federacija (UEFA) spremna oduzeti Ukrajincima ne krenu li s poslom odmah.

totalsport/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije