Xavi otkriva tajne Barcelone: Messi poludi kada ne dobije loptu

Anadolija
Xavi otkriva tajne Barcelone: Messi poludi kada ne dobije loptu
Bivši fudbaler Barcelone Xavier "Xavi" Hernández izjavio je kako napadač Barcelone Lionel Messi, kako je rekao, "poludi kada ne dobije loptu".

"Barcelona i Argentina ne mogu dozvoliti da prođe ni deset minuta u dodavanju lopte, a da Messi ne dodirne loptu. Messi mora uvijek biti uključen u tok utakmice. Mora uvijek biti tamo gdje se na terenu stvari događaju i gdje je lopta", rekao je 37-godišnji Xavi.

Xavi i Messi su zajedno igrali u Barceloni nekoliko godina, a s klubom su osvojili sedam titula u La Ligi, četiri Lige prvaka i druge trofeje.

"On prosto poludi kada ne dobije loptu u roku od pet minuta. Morate ga nekako dovesti tu gdje je lopta da bi učestvovao u igri", kazao je Xavi.

Španac je ponikao u Barceloni za koju je igrao od 1998. do 2015. godine kada je u 505 mečeva postigao 58 pogodaka. Nakon toga je prešao u katarski Al Sadd SC u kojem je u 51 utakmici upisao 14 golova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije