Xavi najbolji igrač finala

Radiosarajevo.ba
Xavi najbolji igrač finala

Nogometaš novog evropskog prvaka Barcelone Xavi Hernandez na finalnoj utakmici Lige prvaka protiv branioca naslova Manchester Uniteda (2:0) izabran je za najboljeg igrača finala.

Katalonac je između ostalog asistirao Argentincu Lionelu Messiju, koji je u 70. minuti bio strijelac drugog gola za Barcelonu

Dvadesetdevetogodišnji španski reprezentativac nosilac je još jednog priznanja, na lanjskom evropskom prvenstvu nakon finalne utakmice, u kojoj je Španija pobijedila Njemačku s 1:0, izabran je za najboljeg igrača Eura.

Navijački neredi u Barceloni

Španska policija je tokom noći uhapsila 119 osoba na ulicama Barcelone, a još 15 u širem reonu, nakon što se u ovom gradu sinoć okupilo više od 100.000 ljudi koji su proslavljali pobjedu svog omiljenog tima u finalu Lige prvaka.

Izgrednici su pravili barikade, a organe za održavanje javnog reda i mira gađali limenkama, flašama i kamenjem, na šta je policija odgovorila čak i upotrebom gumenih metaka. Od 153 povrijeđene osobe 23 je zadržano na bolničkom liječenju.

Red je uspostavljen tek tri sata nakon izbijanja nereda, oko dva časa noću, a kao epilog su, pored uhapšenih i povrijeđenih lica, ostali i brojni razbijeni prozori, semafori, kontejneri i saobraćajni znaci.

fena/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije