Xavi i Iniesta izborili 20. zajedničko finale

Radiosarajevo.ba
Xavi i Iniesta izborili 20. zajedničko finale

Vezni igrači španjolske nogometne reprezentacije i Barcelone Xavi Hernández (32) i Andres Iniesta (28) izborili su već dvadeseto zajedničko finale u karijeri.

Otkako se Iniesta 2002. godine priključio prvom timu Barce u kojoj je tada već igrao Xavi, dvojica ponajboljih veznjaka svijeta su nastupila u 19 finala pri čemu su slavili 16 puta, a samo tri puta su izgubili. Jedina tri finala iz kojih su izašli kao poraženi su - finale Interkontinentalnog kupa 2006. u kojem je Barca izgubila od Internacionala iz Porto Alegrea, evropski Superkup 2006. u kojem je Sevilla pobijedila Barcelonu, te španjolski Kup 2011. u kojem su izgubili od Real Madrida.

Xavi i Iniesta su u dresu Barcelone osvojili po 19 trofeja – pet naslova španjolskog prvaka, dva španjolska kupa, tri Lige prvaka, pet španjolskih Superkupova, dva europska Superkupa, dva klupska prvenstva svijeta, a u dresu reprezentacije osvojili su evropski (2008) i svjetski (2010) naslov.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije