World Soccer: Ronaldinho nogometaš desetljeća

Radiosarajevo.ba
World Soccer: Ronaldinho nogometaš desetljeća

Brazilska nogometna zvijezda Ronaldinho izabran je za najboljeg nogometaša desetljeća u izboru magazina World Soccer, a u izboru istog lista najboljim u 2009. godini proglašen je Argentinac Lionel Messi.

Ronaldinho, koji je 2004. i 2005. bio najbolji nogometaš svijeta u izboru Međunarodne nogometne federacije, pobijedio je sa 781 bodom. Na drugom mjestu je Messi (759), a treći je Portugalac Cristian Ronaldo (708). Iza njih slijede Francuz Thierry Henry (619) i Brazilac Kaka (567).

U izboru za najboljeg igrača godine uvjerljivo je slavio Messi s 43,2 posto glasova. Drugi je njegov klupski suigrač Španjolac Andreas Iniesta (21,5), a treći još jedan igrač Barcelone, Španjolac Xavi (11,2).

Za najboljeg mladog igrača izabran je napadač španjolskog Atletico Madrida Argentinac Sergio Aguero, dok je najboljim trenerom proglašen strateg europskog i španjolskog prvaka Barcelone Španjolac Josep Guardiola.

fena/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije